Política municipal

Resposta al Sr. Christian Soriano

En el Ple del passat 27 d'abril tots els grups municipals del consistori vam aprovar la creació d'una taula de diàleg per a la reactivació econòmica i social. Taula que vam acordar que estaria formada per tots els grups municipals i pels representants de la societat civil que tinguessin alguna cosa a aportar per poder sortir de la crisi generada per la Covid-19. Amb l'objectiu d'activar mesures de xoc per pal·liar-ne els efectes més urgents i colpidors però també per fixar la mirada en el mitjà i llarg termini, i cercar alternatives a l'actual model econòmic que ens facin més resistents per poder sortir- nos-en millor en les futures crisis que puguin esdevenir.

En el Ple del 25 de maig, el Grup Municipal de Junts pel Vendrell va presentar una altra moció perquè s'accelerés la creació de la Taula acordada. Atès que, malgrat les dues reunions que van celebrar-se per activar la Taula, la percepció compartida per tots els grups de l'oposició era que el Govern no hi estava posant totes les energies que calien i s'estava perdent un temps preciós per poder treballar conjuntament per sortir de la crisi.

No és fins una setmana després que el Sr. Soriano ens convoca a la tercera reunió per desencallar la Taula de diàleg, reunió que fem el passat dimecres dia 3 amb resultats engrescadors, ara sí. Fet que celebrem, malgrat no acabar de compartir, per part del nostre Grup Municipal, algunes de les mesures acordades. Discrepàncies que vaig expressar durant la reunió, i l'endemà quan el representant del PSC ens va enviar a tots els grups l'acta-resum de la trobada. Bàsicament centrades en una qüestió que des del primer moment hem defensat, que no és altra que qualsevol representant de la societat civil que vulgui aportar propostes en aquesta Taula ho pugui fer. Com posem límits a la participació, com podem defensar que unes entitats volem que hi siguin i d'altres no?

El mateix dijous a la tarda, a petició de RTV El Vendrell (petició feta el dia abans i abans que se celebrés la reunió de la Taula), arran d'un article del company regidor Josep Mañé, escrit feia uns dies precisament per insistir novament en la necessitat d'activar la Taula de diàleg, fem unes declaracions en les que expressem la nostra satisfacció pels avenços aconseguits en la reunió de dimecres, i també expliquem, de nou, els punts on creiem que cal seguir parlant-ne.

La sorpresa, majúscula, l'hem tingut en escoltar les declaracions del Sr. Christian Soriano en les que acusa amb males paraules a Som Poble-ERC de voler trencar la Taula de diàleg. I centra en la meva persona les crítiques, titllant-me d'incapaç de transmetre l'opinió del Grup Municipal que represento. Interpretem que s'enfada també perquè pensa que hem convocat expressament a la RTV per airejar les discrepàncies, però acabo d'explicar com va anar. Potser no vaig ser prou vehement en la reunió explicant la meva opinió, o el dia després quan va enviar el resum escrit d'aquesta, o no vaig deixar prou clar, com miro de fer sempre en les Juntes de Portaveus, que el posicionament del Grup Municipal el fixem un cop hagi traslladat les propostes que sorgeixin en aquestes trobades. Perquè és així, sóc portaveu d'un grup municipal format per dues organitzacions de caràcter assembleari on les decisions les prenem conjuntament, Potser li sembla estrany i no comparteix aquesta manera de funcionar. Però és aquesta i tan legítima com la que pot tenir el Grup Municipal del PSC i que mai m'atreviria a qüestionar.

Ens preocupa la reacció airada i injustificada del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, podria semblar talment que busqui qualsevol excusa perquè la Taula no tiri endavant. Vull creure, sincerament, que aquesta no és la voluntat del Sr. Soriano ni del Govern que representa i que tot ha estat un malentès que podem acabar d'aclarir en la pròxima reunió convocada per aquest dilluns. Per part nostra no serà que aquesta Taula no avanci i esdevingui una eina útil per superar els efectes de la COVID- 19 sobre la nostra societat, d'això en pot estar segur. I com pot veure, mal li pesi, des de Som Poble-ERC segueixen confiant en la meva persona per exercir de portaveu del Grup Municipal, tasca que m'enorgulleix i que seguiré fent amb l'objectiu de treballar per una societat més justa i igualitària i sempre amb la cerca del bé comú com a guia de les meves accions.

Ens trobem el dilluns a la Sala de plens, amb les voluntats intactes d'arribar als acords necessaris per treballar plegats, grups municipals i societat civil, i trobar la millor manera de sortir-nos-en.

Amb afecte

Marc Robert JanéPortaveu del Grup Municipal de Som Poble-ERC

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!