Política

El paper de la dona a la política

Les dones som una part fonamental en la nostra societat igual que els homes. Si partim d’aquesta base, hem de tenir present que les dones també tenim dret a ocupar llocs de lideratge polític. Aquest lideratge polític s’hauria de fonamentar en una acció participativa i col·laboradora en la qual tots i totes estem convidades a intervenir i a concórrer-hi. Hem de ser conscients que en una societat moderna i democràtica les dones han de tenir un paper necessari i indispensable i cal ser contundent en afirmar que les qüestions de governança no són exclusivament d’homes i que cal lluitar fermament per evitar l’exclusió femenina en la política i per facilitar el seu merescut accés en els diferents àmbits d’execució i govern com a ciutadanes de ple dret. En aquest sentit, hem de construir una societat amb mirada de gènere, plural i diversa que legitimi les democràcies modernes i en la que són molts els reptes polítics, socials, culturals, etc... que les dones hem d’assumir al segle XXI. Uns reptes que encara es fan més manifestos després d’observar els efectes devastadors de la gran crisi sanitària causada per la COVID19 on la desigualtat s’ha vist més agreujada en les dones.

Grans canvis de futurs ens esperen: l’ecofeminisme, la conciliació laboral i el teletreball, l’eliminació de la bretxa salarial i el sostre de vidre, la visibilització de les dones en àmbits de poder, la igualtat d’oportunitats,... són alguns dels propòsits i objectius amb els que hem de treballar per a construir una República feminista.

Les dones hem de ser partícips de la transformació de la nostra societat on la principal premissa sigui el treball conjunt horitzontal i transversal donant confiança política i posant en valor la feminització i feminitització del partit i la creació de lligams de seguretat i
sororitat.

Tot aquest plantejament i la dura feina que cal fer només es pot assolir si treballem en un ambient de compromís, participatiu i solidari sabent que l’objectiu final és la implementació de l’acció i el programa polític del nostre partit des del municipalisme al nacionalisme, des de baix a dalt i des de la fraternitat a la germandat. Essent extensiva una acció oberta a tota la militància i a tota la ciutadania del nostre municipi, de la nostra ciutat i del nostre país perquè la política sense la participació immediata de les dones i els homes perd tot el seu sentit.

Des d’Esquerra Republicana estem treballant per impulsar polítiques públiques amb mirada feminista a totes les institucions. S’han de posar totes les nostres forces per poder tirar endavant el nostre projecte de partit, el nostre compromís de lluita feminista ha de ser ferm.

Ens hem de mobilitzar a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana una República Feminista de dones i homes lliures!!

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!