Participació ciutadana

Més opacitat del govern de Vilafranca: els Consells Municipals no es convoquen de fa mesos

Els Consells Municipals són òrgans participatius sectorials, formats per entitats, partits polítics i veïns i veïnes que tenen, entre les seves funcions, assessorar, proposar, debatre i fer seguiment de les principals actuacions municipals. Malauradament, gairebé no s’ha convocat cap dels Consells Municipals existents i, fins i tot, en alguns casos, s’està parlant de posposar-los al mes de setembre.

Des d’Esquerra Republicana es considera inacceptable que no es convoquin els Consells Municipals per donar compte i rebre assessorament i propostes dels diferents col·lectius sectorials del municipi, i més tenint en compte l’actual situació social i econòmica causada per la COVID19.  El govern de JxC i PSC, malauradament, un cop més ha demostrat que no aposta per la transparència ni la participació ciutadana i que no està disposat a escoltar. Els republicans han fet arribar al govern la necessitat de què els Consells Municipals es convoquin i se’ls doni la funcionalitat que han de tenir aquests òrgans participatius.

Per només posar uns quants exemples, el Consell Municipal de Salut es va reunir per darrera vegada a començaments de març i encara ara, en plena crisi sanitària, no s’ha tornat a convocar; o el Consell Municipal de Serveis Socials, que tenien reunió prevista per al 23 de juliol i el govern pretén ajornar-la pel mes de setembre, un canvi inacceptable atès que estem en plena crisi per la COVID19 i que el Pla de Xoc avança lentament i del qual falten força mesures per a posar en marxa. Tampoc, en el que portem de mandat, s’ha convocat el Consell Municipal de Convivència i Policia Comunitària ni la Comissió de Transports Públics, quan hi ha qüestions urgents i de fons en els dos àmbits que cal que es tractin de forma sectorial i amb les entitats i associacions que en formen part. O el Patronat de la Festa Major, que seria important per informar sobre tots els aspectes que afecten a la Festa Major d’enguany, donada la seva suspensió i la possible realització d’actes simbòlics. O tampoc s’ha convocat el Consell Municipal de Comerç i Turisme, un ens necessari per fer seguiment de les mesures econòmiques del Pla de Xoc aprovat pel ple municipal.

Per ERC, aquests fets mostren la desídia i el poc interès que el govern local té perquè els veïns i veïnes i les entitats participin i incideixin en les polítiques públiques, una mostra de la total opacitat i poca consideració que té l’equip del govern per tots aquells que no pensen com ells.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!