Reurbanització

Carta oberta al Grup Bon Preu: Ajudeu‐nos a salvar la “Plana del Castell” de Cunit

Des de les plataformes ciutadanes Salvem la Plana del Castell de Cunit i SOS Penedès, demanem al Grup Bon Preu que no invertiu els vostres diners en començar a urbanitzar l’últim espai agrícola de la franja litoral de Cunit.

L’anomenada “Plana del Castell”, pendent d’urbanitzar des de l’any 2006, engloba el sector SUD 2, el SUD 1 i el PA 20 Cunit SUD, afecta 345.370 m2 i es vol urbanitzar per fases, en un període tres anys. La primera afecta al sector SUD 2, que correspon a més de 55.000 m2 .

La “Plana del Castell” és un dels últims reductes que queden al municipi de Cunit d’un passat on els aiguamolls i les zones conreades ocupaven gran part del litoral penedesenc. Les aigües subterrànies en aquest indret es troben a pocs centímetres de la superfície, provocant que siguin inundables.

A la Plana del Castell hi trobem zones d’inundació temporal, que aporten biodiversitat i on podem trobar una població del gripau corredor, espècie en permanent regressió. També trobem els terrenys inundables de la desembocadura del Torrent de Sant Antoni, la principal riera de Cunit, lliures de construccions i una zona de descongestió urbanística amb potencial ambiental, paisatgístic i patrimonial. Tota la “Plana del Castell” funciona com una esponja reduint la probabilitat d’inundabilitat de les zones ja urbanitzades.

La propietària del tot el sector de la Plana del Castell és l’empresa Llurxa Española, SA i recentment han arribat a un acord amb la mercantil GESDIP SAU, integrant del Grup Bon Preu, per adquirir‐ne els terrenys al sector SUD 2 on implantar un supermercat, una benzinera i altres activitats comercials, ofertes actualment ja implantades a escassos 100 metres.

La viabilitat de la urbanització de la “Plana del Castell”, depèn de l’adquisició per part del Grup Bon Preu del terrenys on està previst implantar l’activitat comercial. Es per aquest motiu, i donat que coneixem la vostra sensibilitat per la protecció i conservació del medi ambient ‐tal i com ho declareu a la vostra pàgina web‐, que les plataformes ciutadanes Salvem la Plana del Castell de Cunit i SOS Penedès demanem al Grup Bon Preu que no invertiu els vostres diners en especular urbanísticament amb l’últim espai agrícola del litoral de Cunit i que opteu per ocupar espais ja urbanitzats de la costa Penedesenca.

Si voleu marcar la diferència, ajudeu‐nos a preservar la “Plana del Castell” de Cunit. Depèn de vosaltres.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!