Reurbanització

Carta oberta al Grup Bon Preu: Ajudeu‐nos a salvar la “Plana del Castell” de Cunit

La “Plana del Castell” és un dels últims reductes que queden al municipi de Cunit d’un passat on els aiguamolls i les zones conreades ocupaven gran part del litoral penedesenc

Salvem La Plana Del Castell De Cunit/ SOS Penedès 24-07-2020 10:05 Lectures 2098

Des de les plataformes ciutadanes Salvem la Plana del Castell de Cunit i SOS Penedès, demanem al Grup Bon Preu que no invertiu els vostres diners en començar a urbanitzar l’últim espai agrícola de la franja litoral de Cunit.

L’anomenada “Plana del Castell”, pendent d’urbanitzar des de l’any 2006, engloba el sector SUD 2, el SUD 1 i el PA 20 Cunit SUD, afecta 345.370 m2 i es vol urbanitzar per fases, en un període tres anys. La primera afecta al sector SUD 2, que correspon a més de 55.000 m2 .

La “Plana del Castell” és un dels últims reductes que queden al municipi de Cunit d’un passat on els aiguamolls i les zones conreades ocupaven gran part del litoral penedesenc. Les aigües subterrànies en aquest indret es troben a pocs centímetres de la superfície, provocant que siguin inundables.

A la Plana del Castell hi trobem zones d’inundació temporal, que aporten biodiversitat i on podem trobar una població del gripau corredor, espècie en permanent regressió. També trobem els terrenys inundables de la desembocadura del Torrent de Sant Antoni, la principal riera de Cunit, lliures de construccions i una zona de descongestió urbanística amb potencial ambiental, paisatgístic i patrimonial. Tota la “Plana del Castell” funciona com una esponja reduint la probabilitat d’inundabilitat de les zones ja urbanitzades.

La propietària del tot el sector de la Plana del Castell és l’empresa Llurxa Española, SA i recentment han arribat a un acord amb la mercantil GESDIP SAU, integrant del Grup Bon Preu, per adquirir‐ne els terrenys al sector SUD 2 on implantar un supermercat, una benzinera i altres activitats comercials, ofertes actualment ja implantades a escassos 100 metres.

La viabilitat de la urbanització de la “Plana del Castell”, depèn de l’adquisició per part del Grup Bon Preu del terrenys on està previst implantar l’activitat comercial. Es per aquest motiu, i donat que coneixem la vostra sensibilitat per la protecció i conservació del medi ambient ‐tal i com ho declareu a la vostra pàgina web‐, que les plataformes ciutadanes Salvem la Plana del Castell de Cunit i SOS Penedès demanem al Grup Bon Preu que no invertiu els vostres diners en especular urbanísticament amb l’últim espai agrícola del litoral de Cunit i que opteu per ocupar espais ja urbanitzats de la costa Penedesenca.

Si voleu marcar la diferència, ajudeu‐nos a preservar la “Plana del Castell” de Cunit. Depèn de vosaltres.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No