Política municipal

SOM VNG creu necessari comptar amb les veus dels moviments socials en la comissió sobre l’atenció a la gent gran

La regidora Ester Franco celebra que s’hagi constituït la comissió en els terminis acordats en el ple anterior

Som VNG 29-07-2020 12:30 Lectures 255

En el ple d’aquest dilluns s’ha portat a debat i votació la constitució de la Comissió Especial sobre el model d’atenció a la dependència i a la gent gran. Aquesta proposta arriba després de la moció aprovada per unanimitat en el ple anterior, que van presentar els grups de SOM VNG i PSC, a iniciativa de Vilanova en Comú. En aquesta moció es proposava, a més de la creació de la comissió, comptar amb la participació de professionals i entitats de l’àmbit sanitari, sociosanitari i gerontològic, així com representants de les treballadores i els treballadors de l’àmbit de l’atenció a la dependència i la gent gran i dels familiars afectats i que reben els serveis, i plataformes en defensa de la salut pública i dels drets de la gent gran.

Com a conseqüència de la necessitat urgent d’iniciar els treballs d’aquesta comissió, no s’han incorporat tots els actors que es proposaven en el redactat de la moció. Tal com ha expressat la regidora Ester Franco, “davant la situació en la que ens trobem és urgent que ens posem a analitzar i a detectar errors en el model d’atenció a la dependència i a la gent gran, i a buscar solucions entre totes, i ho hem de fer com més aviat millor”. La regidora de SOM VNG ha afirmat que tot i que la proposta que s’ha portat en aquest ple “és deficient en relació al que es demana a la moció, entenem que la situació d’urgència crea la necessitat de ser més àgils”.

Aquestes deficiències es donen, per a la formació, en l’absència de moviments i plataformes que tenen molt a aportar. És el cas, per exemple, de Iaioflautes i Marea Pensionista, que porta anys lluitant per la sanitat pública i de qualitat, així com pels drets de la gent gran. També és imprescindible la veu del moviment feminista, tractant-se d’un sector àmpliament feminitzat, pel que és necessari escoltar la veu del Casal de Dones i de les entitats que hi participen. De la mateixa, per analitzar i millorar el model d’atenció a la gent gran és necessària la participació de les treballadores de tot el sector, no només d’aquells serveis que depenen directament de l’Ajuntament. Així doncs, la regidora Ester Franco ha expressat la necessitat de comptar amb sindicats del sector, que poden donar una visió més àmplia, que ajudarà a la comissió a analitzar altres models, i trobar solucions de llarg abast.

Per a SOM VNG és necessari analitzar amb profunditat quina ha estat la gestió política i tècnica de les residències i de l’atenció domiciliària, no només amb aquesta pandèmia sinó també abans. No es tracta, doncs, d’analitzar només què ha passat als Josepets, sinó de debatre sobre el model en el seu conjunt.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No