Coronavirus

Prou d’amenaces, prou d’improvisació, exigim garanties de qualitat i seguretat!

Avui hem tornat a assistir a una nova mostra de desorganització i menysteniment cap al dret dels infants a la seva educació de qualitat i la protecció de la salut de la comunitat educativa. No deixem de veure, ara per part de l’Estat, una nova amenaça de denunciar els pares que no ens refiem de la seva planificació desastrosa, negligent i improvisada. Es creuen que estan donant seguretat a les famílies, quan només mostren la seva incompetència.

Avui se’ns han negat condicions extraordinàries de CONCILIACIÓ. Cap mesura dirigida a les empreses. Ja veiem que ens haurem de treure les castanyes del foc malgrat la inactivitat de les autoritats laborals. Si hi hauran situacions excepcionals necessitem mesures excepcionals que no penalitzin les famílies per cuidar els seus fills.

La dotació econòmica ens resulta insuficient donat l’abast del problema sanitari que tenim davant nostre. Avui se’ns ha anunciat que contractaran monitors. Monitors? En serio? Això és inacceptable. Encara no sabem qui prendrà la temperatura als infants!

Necessitem professionals de la infermeria, de la psicopedagogia, i de l’educació. Fins quan seguiran eludint la necessitat de contractar docents i disminuir les ratios? Ens sentim estafades. Els recursos públics s’estan destinant a precaritzar l’educació encara més. Fins quan?

Els criteris per a considerar les persones de risc (infants, famílies, docents, no-docents i neteja) continuen estan absents.

Reclamem transparència i criteris amplis, donat el desconeixement existent sobre la malaltia.

Els alumnes amb NEE i NESE continuen absents en totes les compareixença, mostra clara de la falta de serietat i professionalitat dels decisors públics en matèria educativa. Ha deixat d’entristir- nos aquesta desconsideració, ens INDIGNA!

La salubritat dels espais, que no s’han ampliat, queda reduïda a una recomanació general i insuficient d’obrir les finestres.

Necessitem sistemes de filtrat i purificació de l’aire o espais diferents, coneixem les nostres aules i sabem que no podran garantir la seguretat donada la transmissió aèria. No volem consells de fireta, necessitem equips de protecció, una bona dotació dels edificis existents i mobilitzar espais disponibles.

Ens preocupen també aquells temes dels quals no se’n parla. Nul·la o deficient previsió respecte d’ordinadors, plataformes digitals, assistència a infants en risc i cap formació del personal docent.

En aquestes condicions resulta extraordinàriament preocupant que ni les associacions, federacions i confederacions de famílies, ni els sindicats, ni les organitzacions públiques i privades que han de vetllar pels drets dels infants, no hagin alçat la veu per denunciar aquesta situació estrambòtica de manca de serietat. Nosaltres ENS PLANTEM, ja estem convençuts que així no podem tornar per deixar les nostres vides en mans d’aquesta continua improvisació.

Farem #VagaEducativa, i seguirem cridant al personal docent, no-docent i de neteja a reivindicar els seus drets.

També et pot interessar