Coronavirus

La infància i els docents no són serveis de la neteja

Des d’un bon principi hem parat atenció en l’organització de la neteja dels centres. Ens sembla inacceptable que no s’hagin dut a terme actuacions específiques per a la neteja a fons i la desinfecció dels centres, però a més trobàvem sospitosa la nul·la previsió en matèria de serveis de neteja, tot i que d’acord amb el Pla d’actuació, és prou clar que aquesta funció havia de ser incrementada. Hem dit, per activa i per passiva, que el nostre personal docent i no-docent no és ni personal d’infermeria ni personal de neteja i que, per tant no els correspons aquesta tasca. A la nostra denúncia només va seguir el silenci. No tenim constància que hi hagi una previsió pressupostària per incrementar els serveis, tot i que els espais s’han de netejar i desinfectar, també d’acord amb la normativa general del CatSalut.

Avui ens hem trobat una desagradable sorpresa en assabentar-nos, per diferents vies que els menors i els docents hauran de participar en aquestes tasques de neteja. No només això, alguns plans de centre, aprovats sota la supervisió d’Inspecció i el Departament, ja preveuen aquesta tasca com a part de l’itinerari curricular dels alumnes. AQUÍ ENS PLANTEM. Ja n’hi ha prou. Els menors no poden, legalment, manipular productes tòxics, i en última instància, aquesta previsió promou tant l’explotació infantil com l’explotació laboral dels docents.

EXIGIM de forma immediata la destitució fulminant de tots els responsables d’educació que estan permetent l’aprovació d’aquests plans, amb en Josep Bargalló al capdavant, i la intervenció d’ofici de la fiscalia per investigar quins centres han fet aquesta previsió per a obrir diligències d’investigació. DEMANEM a personal docent i no-docent i a les famílies que traslladin aquests fets a Fiscalia o a les autoritats administratives competents. Recordem al personal docent i no-docent que Inspecció de Treball té una bústia de denúncia anònima per denunciar irregularitats. CRIDEM a les famílies a plantar-nos d’una vegada per totes per aturar aquest inici de curs sense seguretat, sense mesures de conciliació, i sense el més mínim respecte pels drets del personal docent, no-docent i de neteja.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local