Coronavirus

VeC proposa als grups municipals de l’Ajuntament un acord fiscal i pressupostari per l’any 2021

Ramon Arnabat i Montse Romagosa de Vilafranca en Comú. Eix

Ramon Arnabat i Montse Romagosa de Vilafranca en Comú. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ramon Arnabat i Montse Romagosa de Vilafranca en Comú han comparegut davant els mitjans de comunicació per presentar la proposta que han fet als grups municipals de Vilafranca del Penedès de treballar per un acord fiscal i pressupostari per l’any 2021 que permeti afrontar la crisi social i econòmica que estem patint, posant les persones i la vida al centre i consolidant la necessària transició ecològica de la vila.

Montse Romagosa ha explicat que “Vilafranca i la comarca de l’Alt Penedès que van capejar la crisi econòmica del 2007-2008, ara estan patint més intensament la crisi provocada per la pandèmia de la Covid19”. Segons les dades que ha ofert VeC a Vilafranca del Penedès s’han formalitzat, fins a començaments de juliol, 618 ERTOS que han afectat 3.532 treballadores i treballadors. Segons VeC, la crisi està deixant un nombre considerable de famílies sense ingressos o amb ingressos insuficients, dificultant l’activitat econòmica i comercial, incrementant el nombre de persones aturades fins a 1.462 (un 13%), majoritàriament, dones (59%), reduint el nombre d’autònoms,  augmentant les dificultats per aconseguir o mantenir un habitatge digne i assequible, .... A més, segons expliquen els representants de VeC, s’hi han afegit dos problemes estructurals: la crisi de la pagesia vitivinícola pels baixos preus del raïm i la deslocalització industrial, especialment del sector de l’automòbil.

El regidor de VeC Ramon Arnabat ha explicitat en què consisteix la proposta d’un acord per Vilafranca 2021: “proposem que els grups municipals del govern i de l’oposició, treballem per fer possible unes ordenances fiscals i uns pressupostos adaptats a la situació de crisi que seguirem vivint el proper any, de manera que pugem atendre les necessitats socials i reactivar l’economia local.”  Vilafranca en Comú considera del tot necessària aquesta acció mancomunada per a captar recursos europeus i estatals Covid19 per a la vila. Un acord que, si es dona, s’ha de gestionar de forma compartida entre tots els grups municipals signants.

Per Arnabat i Romagosa, aquest acord fiscal i pressupostari ha de ser resultat del debat i del consens i no ha d’hipotecar els projectes municipals de cada grup que cal seguir defensant. També han insistit en què l’acord és necessari si volem que Vilafranca del Penedès assoleixi els nivells de benestar que les persones que hi vivim i/o hi treballem ens mereixem.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local