Ocupació

C's reclama a l'Ajuntament mesures efectives per a frenar l'escalada d'okupacions il·legals d'habitatges

C's Vilanova 27-09-2020 17:47 Lectures 490
Matías Alonso amb els regidors de C's en la seva visita a Vilanova. Eix

Matías Alonso amb els regidors de C's en la seva visita a Vilanova. Eix

La ineficàcia de les polítiques socials de la Generalitat i els ajuntaments deriva en una alarmant escalada d'okupacions que comporta violència i delinqüència als carrers”. Així ho ha expressat el diputat i president de la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya, Matías Alonso, durant una visita a la nau de l'antiga Nissan de Vilanova i la Geltrú juntament amb la portaveu local de Cs, Erika Quintero, i els regidors Cristina de Pelegrí i Antonio Medialdea. Alonso ha explicat que els veïns dels blocs que envolten aquest edifici reclamen una actuació urgent davant els habituals furts de roba o bicicletes, baralles i sorolls a altes hores de la matinada provocats pels okupes que viuen il·legalment en la nau. “Les administracions han d'entendre que existeix un problema respecte a l'aplicació de les polítiques socials i els veïns no poden patir les conseqüències”, ha considerat el diputat.

Alonso, que ha apuntat que Cs ha presentat ja dos projectes de llei en el Congrés per a actuar en contra de l'ocupació il·legal d'habitatges, ha criticat la falta de voluntat política del Govern d'ERC, JxCat i CUP per a implementar mesures que frenin aquesta xacra a Vilanova. “La seva inacció i falta de voluntat política està facilitant la labor delictiva de les màfies que controlen els habitatges okupats en el municipi", ha lamentat.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la portaveu de Cs Vilanova, Erika Quintero, que ha recordat que el ple municipal d'aquest mes va tombar, amb el vot en contra dels partits separatistes que formen l'equip de govern, la moció de Cs amb propostes concretes per a actuar en contra de l'ocupació il·legal. “Catalunya és la Comunitat Autònoma on es produeixen més okupacions, i Vilanova no és immune”, ha manifestat la regidora, que ha detallat que la Policia Local ha realitzat 67 intervencions relacionades amb okupacions des de principis d’any. “És un problema greu i el Govern municipal ha d'actuar per a preservar la convivència i la seguretat dels nostres ciutadans”, ha conclòs la portaveu.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No