Inhabilitació

Rebutjem que la Justícia espanyola actuï amb ànim de revenja contra les institucions catalanes

La setmana que es compleixen tres anys de l'històric referèndum de l'1-O, la justícia espanyola ha tornat a actuar contra les institucions catalanes.

Dilluns el Tribunal Suprem va ratificar per unanimitat la sentència que inhabilita al president de la Generalitat, Quim Torra, per un any i mig. Sentència dictada per un delicte de desobediència en mantenir la pancarta on es defensava la llibertat dels presos polítics i el llaç groc malgrat l'ordre de la Junta Electoral Central.

Des del Partit Demòcrata rebutgen públicament que la Justícia espanyola hagi decidit actuar amb ànim de revenja, amb l’objectiu cec del càstig i en cap cas atenent a raons jurídiques sinó polítiques i amb un biaix molt clar.

Considerem que així no es pot tractar a la Generalitat de Catalunya ni al seu president, ni al Parlament de Catalunya que l’ha escollit, ni molt menys al poble de Catalunya que és qui vota i configura el Parlament. El Partit Demòcrata, de nou, fa palès el seu compromís amb les institucions pròpies del país i en la seva defensa.

Aquesta voluntat d’usar la Justícia com a braç executor d’una política covarda de laminació de qui no pensa com tu és una mostra pels demòcrates que és més important que mai una solució política. L’Estat espanyol no pot tenallar ni segrestar la voluntat dels catalans. I contra aquesta estratègia irresponsable i obsessiva sempre trobarà davant el Partit Demòcrata.

El PDeCAT dóna tot el suport al president Torra, com dóna tot el suport a tots els represaliats pel seu compromís polític. Assegurem que això no s’acaba aquí, i que faran el que convingui, quan i on convingui per sortir d’aquesta situació de paràlisi política i de vulneració de drets civils.

Per últim, des del Partit Demòcrata creiem necessària una resposta unitària davant d’aquesta situació insòlita, extraordinària i d’una anomalia democràtica sense precedents.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar