Inhabilitació

Rebutjem que la Justícia espanyola actuï amb ànim de revenja contra les institucions catalanes

Partit Democrata de Vilafranca 29-09-2020 9:38 Lectures 502

La setmana que es compleixen tres anys de l'històric referèndum de l'1-O, la justícia espanyola ha tornat a actuar contra les institucions catalanes.

Dilluns el Tribunal Suprem va ratificar per unanimitat la sentència que inhabilita al president de la Generalitat, Quim Torra, per un any i mig. Sentència dictada per un delicte de desobediència en mantenir la pancarta on es defensava la llibertat dels presos polítics i el llaç groc malgrat l'ordre de la Junta Electoral Central.

Des del Partit Demòcrata rebutgen públicament que la Justícia espanyola hagi decidit actuar amb ànim de revenja, amb l’objectiu cec del càstig i en cap cas atenent a raons jurídiques sinó polítiques i amb un biaix molt clar.

Considerem que així no es pot tractar a la Generalitat de Catalunya ni al seu president, ni al Parlament de Catalunya que l’ha escollit, ni molt menys al poble de Catalunya que és qui vota i configura el Parlament. El Partit Demòcrata, de nou, fa palès el seu compromís amb les institucions pròpies del país i en la seva defensa.

Aquesta voluntat d’usar la Justícia com a braç executor d’una política covarda de laminació de qui no pensa com tu és una mostra pels demòcrates que és més important que mai una solució política. L’Estat espanyol no pot tenallar ni segrestar la voluntat dels catalans. I contra aquesta estratègia irresponsable i obsessiva sempre trobarà davant el Partit Demòcrata.

El PDeCAT dóna tot el suport al president Torra, com dóna tot el suport a tots els represaliats pel seu compromís polític. Assegurem que això no s’acaba aquí, i que faran el que convingui, quan i on convingui per sortir d’aquesta situació de paràlisi política i de vulneració de drets civils.

Per últim, des del Partit Demòcrata creiem necessària una resposta unitària davant d’aquesta situació insòlita, extraordinària i d’una anomalia democràtica sense precedents.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No