Tecnologia 5G

El problema de salut que els polítics no volen veure

El problema de salut que els polítics no volen veure. EIX

El problema de salut que els polítics no volen veure. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els telediaris recullen les picabaralles entre polítics espanyols per tal de mostrar qui fa més per a “protegir la salut” dels seus administrats en la crisi de la COVID-19. Mentrestant, la multinacional de telecomunicacions Telefònica ja ha informat que, abans que acabi l'any, podrà oferir l’accés a la seva xarxa 5G al 75% de la població espanyola. Això  ha estat possible, perquè quan la majoria de la població es trobava confinada als seus domicilis, els tècnics de telecomunicacions van continuar treballant sense parar, per tractar-se, segons el Reial Decret-Llei 10/2020, d'un gremi qualificat de servei essencial.

Per aquest motiu ja fa mesos que operadores com Vodafone, Orange, després Movistar, Yoigo, Parlem, etc. estan en condicions d’oferir productes relacionats amb aquesta tecnologia sota la promesa del que, ara per ara, sembla que és el més important del món: que les descàrregues seran més ràpides! Aquestes operadores són les mateixes que, juntament amb Amazon, ja van veure augmentar la seva facturació amb el context de la crisi sanitària. Al mateix temps, la TV3 informa de la resintonització de canals per a donar pas a la 5G.

És habitual que la gent pensi que la 5G és imprescindible, perquè ja s’encarreguen les televisions amb els seus “periodistes”, de fer-nos creure que d’aquesta tecnologia depèn el desenvolupament econòmic, cultural i social del futur... o sigui tot! Pels qui creuen que això és veritat, els recomano llegir l’article Mitos y realidades de la tecnología 5G, del 20/09/20 de Cambio 16, que com el seu títol indica desmunta creences com aquesta explicant que la xarxa 5G no és pas el zenit de la comunicació; la xarxa de fibra òptica amb cable pot fer la mateixa funció  sense els problemes de les telecomunicacions sense fils, ja que és igual de ràpida i molt més segura.

A moltes persones ni els passa pel cap posar en dubte aquesta tecnologia, pel simple fet que és la màxima autoritat del país, el Gobierno Español, qui la promociona sota el paraigua de la UE. D'igual forma, gran part de catalanes i catalans, no qüestionen al Govern de la Generalitat, per tirar endavant una agenda política que, entre altres coses, contempla com a sectors estratègics, el desenvolupament digital i el farmacèutic. Cal doncs que tinguem present, que  la república catalana que en els darrers anys ha mobilitzat la il·lusió de milers de persones, si no canviem les polítiques, ara per ara, passa pel malson d’aquestes servituds.

A les persones que encara no han arribat al punt de qüestionar el que està passant i per què està passant, els hi pregunto: si tan meravellosa és aquesta tecnologia, com s’explica que el  Gobierno de España,  per aprovar el Plan Estratégico Nacional 5G, s’hagi saltat la Ley de Salud Pública? Com, tenint l'obligació legal, no ha encarregat els estudis independents necessaris per a saber abans del desplegament si la 5G podia tenir efectes en la salut i el medi ambient? És més, com és que el Gobierno  ha autoritzat una tecnologia que està denunciada pel mateix Defensor del Pueblo Español i diverses  associacions ciutadanes com Ecologistes en Acció i la PECCEM (Plataforma Española Contra la Contaminación Electromagnética)?

Com és possible que els governs autonòmics (de tots els gustos i colors), que també es barallen en públic per a “protegir la nostra salut”, abans de desplegar la 5G als seus pobles i ciutats, no han aplicat el principi de precaució, exigint abans a l'Estat, les garanties sanitàries i ambientals?

Si tants avantatges comporta la tecnologia 5G quins creuen que han estat els motius, per paralitzar el seu desplegament, als següent països i ciutats? 415 ciutats d’Itàlia,  Eslovènia, Nigèria, Bèlgica, una part dels cantons de Suïssa, diversos municipis del Regne Unit i Irlanda, Països Baixos, Costa Rica, Austràlia, Papua Nova Guinea, etc. Com és que als Estats Units d'Amèrica, 300 alcaldes han plantat cara a aquest desplegament totalitari i 23 municipis han fet un reglament per a limitar la radiació?

I si mirem els nostres veïns francesos, com es pot explicar la notícia que 1000 treballadors d’Orange s’hagin organitzat per intentar aturar la 5G?   Com és que 60 alcaldes i funcionaris francesos acaben de dir no a aquesta tecnologia?  Com és que Hendaia ha aprovat una moratòria?

Hi haurà persones que diran que aquest article és una fake new. És més, si fan una cerca a Internet en les primeres posicions de l'omnipresent buscador només trobaran articles que estimulen el consum de la tecnologia 5G i que neguen els efectes negatius. Això és de preveure, ja que la indústria de les telecomunicacions..., domina el món del màrqueting i disposa dels millors comunity managers del mercat que justament cobren per empastifar les xarxes i també, els programes de televisió de publicitat enganyosa, que cap institució pública censura ni denuncia, fent mèrits per allò que coneixem com a portes giratòries, els hi sona?

Si arribats a aquest punt encara tenen reserves, els prego que repassin amb mi l’article d’en Santiago Vilanova del 7/09/20, publicat a La Vanguardia, que explica que s’ha organitzat una crida internacional de científics i ONG de 41 països per a expressar la seva alarma a l’ONU i a l’OMS pels efectes dels camps electromagnètics del 5G sobre els organismes vius a nivells molt inferiors als que fixen la majoria de directrius internacionals. Segons aquests científics aquests efectes poden comportar alteracions del ritme cardíac, del metabolisme i del desenvolupament de les cèl·lules mare; càncers, deteriorament cognitiu, danys a l’ADN, danys neurològics, impactes en el benestar general, etc. L'article explica com la 5G capturarà tot el que succeeixi en l’interior i l’exterior de cada persona en cada moment o sigui estem parlant d’impacte en la salut i obertament de control social.

L'estudi CERENAT que fou publicat ja l'any 2014 en Occupational Environment Medicine,  conclou que tan sols l'ús del mòbil, encara que sigui només 30 minuts al dia, duplica o triplica el risc de patir un tumor cerebral.  Al respecte podem trobar múltiples articles científics, consultables per Internet a PubMed (Biblioteca Nacional de Medicina dels EUA, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/), que relacionen l'exposició a diversos tipus de radiació electromagnètica, inclosa la WiFi amb tota una sèrie de patologies.

Sobre els efectes de la contaminació electromagnètica en la salut, recomano la conferència "Las ondas electromagnéticas de 5G y su impacto en el ser humano" del científic, Ceferino Maestu, director del laboratori de bioelectromagnetisme del Centro de Tecnologia Biomédica depenent de la Universidad  de Madrid. Maestu diu “Si seguim com estem, esgotarem l’aguant del nostre sistema immunològic, el qual haurà de respondre de forma aguda. El sistema de les persones electrosensibles està responent abans que la resta, però això no vol dir que no acabi afectant a tothom”.

https://www.youtube.com/watch?v=UWfllLdJzsU

Atès que ens trobem que la 5G és una supertecnologia,  ja que implica l'ús d’altes freqüències, entre 53 i 58 GHz, les quals tenen major capacitat per a penetrar en tota la matèria viva, ja des del principi de la pandèmia van sorgir veus alertant de la perillositat d’aquesta xarxa i se la va relacionar amb el desenvolupament del virus, extrem en el qual coincideixen molts  investigadors i que s’han ocupat d’amagar les plataformes televisives (Antena 3, Tele 5, TV1, TV2, TV3, La Sexta, etc.), a més de la censura a les xarxes  (Facebook, You Tube, etc.).

El científic David Carpenter, doctorat a Harward, coautor de l’informe internacional “Bioninitiative” i director de l’Instituto de Salud y Medio Ambiente de Albany, centre col·laborador de l’OMS, declara obertament: “Ja és impossible dir que les radiofreqüències no produeixin càncer”.  Carpenter, juntament amb els científics Mayda Havas, Annie Sasco i Ceferino Maestu, en les jornades científiques de Segòvia (Setembre 2019), van admetre que la tecnologia 5G anirà acompanyada d’un augment de variades patologies, des de la infertilitat, a les malalties neurològiques i el càncer. Amb relació a la 5G aquests científics diuen: “És una estafa, i encara empitjorarà, perquè en desviar la nostra atenció de les veritables causes, el problema s’agreujarà. Quan la 5G estigui plenament desplegada a la Terra i a l’espai, moriran cents de milions de persones, llavors es donarà la culpa a una altra pandèmia. No és un virus, és una arma electromagnètica”.

https://plataforma.quieroauditoriaenergetica.org/blog/14-categoria-blog-1/480-coronavirus-exosoma

Coincidint amb els anteriors pronòstics, el 19/05/20 a Cambio16 es va publicar l'article “Biólogo español vincula equipos 5G con la potenciación de la COVID-19”. Aquí podran llegir que el biòleg Bartomeu Payeras, especialitzat en microbiologia, investigador de la Universitat de Barcelona,   segons l'autor els estudis demostren una clara, contundent e irrefutable relació entre l'índex de casos de la COVID-19 i la ubicació de la tecnologia 5G. Diu que les actuals radiacions electromagnètiques, 3G, 4G, 4D LTE, 5G són un factor discriminatori i decisiu en la potenciació i expansió de la malaltia COVID-19.

https://www.cambio16.com/biologo-espanol-vincula-equipos-5g-con-la-potenciacion-de-la-covid19/

La teoria del biòleg Bartomeu Payeras és sustentada pel Dr. Thomas Cowan en un vídeo que es va fer viral i posteriorment ha estat censurat a Youtube i Vimeo. També ho és per Martin L. Pall, professor emèrit de bioquímica i ciències bàsiques de la Washington State University qui ha asseverat amb rotunditat que les emissions de 5G estan estimulant l'actual pandèmia de la COVID-19. Coincidint amb els anteriors, el Dr. José Luis Sevillano diu: “Les fases de la COVID es corresponen cronològicament amb els efectes de la irradiació”:

https://www.periodistadigital.com/politica/opinion/20200921/doctor-jose-luis-sevillano-fases-covid-corresponden-cronologicamente-efectos-irradiacion-noticia-689404368774/

Malgrat tot això, ara per ara, les grans operadores de telecomunicacions en la seva carrera comercial, sense aturador per part dels governs, gaudeixen de regulacions a mida (Ley de Telecomunicaciones). A més de no tenir inconvenients legals, també tenen garantit el pastís de les ajudes públiques (europees, nacionals i autonòmiques). A tall d'exemple, el Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital ha anunciat l’adjudicació de vuit dels nous projectes pilot 5G amb un pressupost agregat de quasi 40 milions d'euros (dels nostres). Entre les companyies adjudicatàries s'hi troben Telefónica, Nokia, Ericsson, Orange i Huawei (12 milions d'euros seran cofinançats a través dels fons FEDER). No seria millor invertir aquests diners en investigació i desenvolupament de tecnologies netes?

En resum, facilitar un marc regulador, abans d’assegurar-se si aquesta tecnologia tindrà conseqüències negatives per a la salut i el medi ambient, és com fins ara s'han fet les coses a España i també a Catalunya, encara que li vulguin dir progressisme, nova política, encara que ho embolcallin amb un paper bonic inspirat en la república catalana o en la república espanyola, encara que ho facin des del centralisme liberal espanyol o al so incendiari i recalcitrant d’una, grande y libre... Tant se val, aquí sembla que ningú pensa, ni és realment conscient del món al qual ens estan portant. Existeix una agenda premarcada que tots compleixen i els que realment manen saben que del que es tracta és que vagi passant el temps per aplicar la política dels fets consumats, perquè quan el debat social es produeixi, la tecnologia ja estarà consolidada. Això ja ha passat altres vegades, la recepta es va aplicar amb l’energia nuclear, el glifosat (herbicida cancerigen del qual encara avui se'n deriven i es troben a la venda més de 100 productes), etc., etc., situacions que han estat provadament perilloses per a la vida humana. 

Malgrat tot això, ens queda el més important, la força del poble quan desperta i de la societat civil quan és independent. De fet la resistència ciutadana a la implantació de la tecnologia 5G de telefonia mòbil s’està estenent per Europa i el món. A Itàlia s’ha celebrat a Vicovaro, el Primer Congrés Nacional Stop 5G, on han acabat demanant una moratòria d’àmbit europeu a causa dels danys concrets sobre la salut i  els ecosistemes naturals que s’associen a la tecnologia 5G.

Recentment s’ha portat a terme una important ciberacció que ha agrupat un centenar d’organitzacions veïnals, ambientals, socials i de persones malaltes i afectades per la contaminació electromagnètica de tot el territori espanyol que han demanat una moratòria de la 5G.

Dit això, els hi proposo que facin circular aquesta informació i que obrin ben bé els ulls. Tal com informen els experts, hem de preveure que instal·laran antenes camuflades, sí que he dit camuflades com les que ha presentat Vodafone per a entorns rurals per evitar les queixes veïnals. És importantíssim aturar aquesta carrera industrial sense precedents que en entorns suposadament democràtics, s’està imposant sense consens, sense consentiment, sense informació i contra els advertiments i recomanacions de científics independents.

També els hi demano que considerin contribuir econòmicament (5, 10 € o més) per a fer realitat la querella que contra la implantació de la Tecnologia 5G, des de la Plataforma QAE es vol presentar al Tribunal Europeu:

https://www.gofundme.com/f/denuncia-en-el-tribunal-europeo

Marta Domènech Flores

Consultora de creixement personal

Autora del llibre Súbete al árbol más alto

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local