Ple municipal

El ple municipal, reflex de la manca d’acció política del govern

PSC Vilanova 08-10-2020 13:40 Lectures 603

En el ple del passat dilluns 5 d’octubre el govern municipal de Vilanova i la Geltrú va mostrar una vegada més la manca d’acció política que ve sent la tònica general en els darrers plens.

L’acció de govern es reflexa en la part de dictàmens i el punt amb més pes d’aquesta part del ple es va destinar a un assumpte que afecta al terme municipal de Sant Pere de Ribes.

En relació, precisament a aquest punt, al requeriment previ contra l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme del Penedès d'aprovar la modificació puntual del Pla General d'Ordenació de Sant Pere de Ribes en l'àmbit de l'Autòdrom Terramar, el PSC va mantenir el vot contrari que va defensar quan es va debatre la moció, i a més, a l’obtenir nova informació de l’expedient que no s’havia lliurat al moment s’ha denunciat les contradiccions polítiques d’aquest tema, com és que hi hagi un informe tècnic d’urbanisme favorable a la modificació o que l’alcaldessa que ha signat el decret d’interposició d’aquest requeriment, participés votant a favor i sense exposar cap argument contrari el dia que es va votar aquest punt a la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès i que ara,  anunciï un recurs contra un acord del que va formar part. Pel PSC qualsevol millora tècnica que es pugui produir s’ha de fer en l’execució del planejament i ha recordat que l’ajuntament ha tingut fins a tres oportunitats de fer al·legacions al projecte abans de fer un recurs i l’únic que va fer va ser un informe favorable. Finalment el PSC ha demanat al govern que dediqui les mateixes energies i recursos a buscar projectes de dinamització econòmica a Vilanova en comptes de denunciar projectes de municipis veïns que sempre que incorporin totes les millores i adaptacions mediambientals, són positives per a tota la comarca. El PSC ha recordat com tots els indicadors sobre la ciutat anuncien una pèrdua de posicionament econòmic a tot el Penedès.

També, com ve sent habitual, el govern va rebutjar la moció presentada pel PSC en la que es proposava la descentralització dels serveis d’atenció ciutadana als barris, com a eina d’apropament de l’ajuntament als ciutadans, que té més sentit que mai implementar-la el més aviat possible perquè les mesures preventives pel Covid fan més difícil un accés àgil de la ciutadania als serveis municipals. 

Aquesta moció va ser rebutjada, perquè tot i ser una bona idea que el govern comparteix, segons el regidor Garriga, és una idea poc original i com també ve sent habitual hi voten en contra perquè ja hi estan treballant. El PSC s’alegra que si més no les seves mocions serveixin perquè una setmana abans del ple es posi fil a l’agulla en temes importants per Vilanova i la Geltrú com l’apropament de l’administració a la ciutadania, per poder dir que ja hi estan treballant.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No