Ajudes pandèmia

Reclamem que es posin en marxa ajuts directes a autònoms i establiments

Imatge de la roda de premsa d'ERC de Vilafranca. Eix

Imatge de la roda de premsa d'ERC de Vilafranca. Eix

El passat mes d’abril, ERC Vilafranca va lliurar al govern local una proposta de mesures per dur a terme per alleugerar la pressió que molts autònoms i petits negocis estaven patint amb els efectes de la pandèmia. La principal d’aquestes mesures era posar en marxa un programa d’ajuts directes a autònoms i a establiments que durant la primera onada es van veure obligats a tancar. El govern de JxC i PSC van respondre amb la posada en marxa dels Vilafrancs amb un pressupost de 500.000 euros i que amb això, ja es facilitaria la dinamització d’aquests establiments.

Ara, set mesos més tard i amb la campanya dels Vilafrancs ja finalitzada, s’ha vist que ha estat un complet fracàs: només s’han gastat 60.000 dels 500.000 euros previstos, per tant, comerciants, restauradors i altres autònoms no han obtingut la injecció de diners que el govern preveia. “Ha estat una campanya nefasta, amb molt poca difusió entre comerciants i clients, amb una web que no funcionava correctament; una vergonya tenint en compte que es dedicava mig milió d’euros del pressupost i que era la única ajuda municipal directa destinada als sectors que més malament ho estan passant: la restauració i el comerç”, han explicat els republicans.

Per aquest motiu ERC segueix insistint al govern, com porta fent des del mes d’abril, un programa d’ajuts per al manteniment i impuls de l’activitat econòmica d’autònoms, empreses i comerços que han aturat la seva activitat i han vist reduïts dràsticament els seus ingressos. Un ajut que complementi els que han posat en marxa altres administracions i que els criteris d’atorgament dels ajuts siguin per aquelles activitats afectades per la suspensió i també aquelles que han vist reduït els seus ingressos amb un percentatge important i hagin mantingut els llocs de treball. “Caldrà veure què es fa ara amb el que ha quedat dels Vilafrancs i com es distribuiran aquests diners, però des d’ERC insistim en la creació d’uns ajuts directes abans d’acabar l’any i, pel 2021, preveure una partida econòmica més gran per injectar més diners amb ajudes directes sectors clau com la restauració, el turisme, el comerç i la cultura, sectors que estan patint directament els efectes de la crisis i que són claus per Vilafranca”.

D’altra banda, una altra de les mesures estrella anunciades pel govern municipal era el Marketplace, un mercat digital on els comerços de Vilafranca poguessin vendre de forma on-line i facilitar la logística. Set mesos més tard del seu anunci i a l’inici de la campanya de Nadal, encara no està en marxa. “L’excusa que dona el govern és que ha costat tenir el mínim de comerços per a poder-ho activar, però realment, el problema és que hi ha una manca de lideratge i de voluntat de tirar les coses endavant”, reiteren els republicans. “Si no s’activa ara mateix el Marketplace,  es perdrà una de les campanyes més importants pel comerç, la de Nadal, i més, en un moment incert com l’actual, on molts comerciants tenen esperances dipositades en aquestes dates per millorar la seva situació”.

A més, a hores d’ara, encara està en procés de licitació l’enllumenat de Nadal de Vilafranca, quan ja haurien d’estar els llums col·locats com passa en moltes altres poblacions, i es desconeixen també les accions que es duran a terme per dinamitzar la campanya de Nadal. “Molts autònoms i petits negocis ho estan passant molt malament i des del govern local no s’actua amb rapidesa ni es faciliten les eines ni els recursos per donar resposta. Des d’ERC hem proposat accions, com els ajuts directes als autònoms, campanyes de comunicació i difusió del comerç de proximitat, accions concretes per dur a terme per Nadal, etc però el govern és sord i va a la seva: amb lentitud i passotisme”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!