Coronavirus

Som educació

Cartell de la concentració de demà dimecres. Eix

Cartell de la concentració de demà dimecres. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CONCENTRACIÓ D’ESCOLES DE MÚSICA 18/11/2020

Les Escoles de Música de Catalunya mostrem la nostra disconformitat i malestar per les mesures preses en les darreres setmanes pel Govern de la Generalitat. Ens hem vist obligats a tancar els centres i no podem fer cap activitat presencial. Tots els altres centres del Servei d’Educació de Catalunya, contemplats a la LEC, poden obrir i fer la seva activitat docent, excepte les Escoles de Música i Dansa.

Perquè?

Hi ha alguna raó sanitària que ho justifiqui? Doncs no, no n’hi ha cap. Simplement ens han ignorat, ens han silenciat. Per molt que sempre ens diuen que som escoles, que som educació, cultura, i que la nostra tasca és tan important i necessària.

De res ha servit tots els esforços que hem fet per adaptar-nos a la nova situació: hem instal·lat mampares, separacions, reduït les ràtios als grups, rentat de mans, gels hidroalcohòlics, distàncies, ventilacions... fem com a mínim el mateix que la resta de centres, i potser millor i tot en alguns casos, doncs com sabeu, moltes de les nostres classes són individuals o en grups molt reduits d’alumnes.

Un altre aspecte, segons ens diuen, és reduir la mobilitat. Més del 90% dels nostres alumnes venen del mateix barri on es troba la seva escola, no estem parlant de grans desplaçaments. A més, dins els centres la seguretat és molt alta, de les millors. No hem tingut cap rebrot dins les escoles de música o dansa. Cap rebrot.

No ho entenem, ni nosaltres, ni les famílies, ni els alumnes. 

La música no s’aturarà, forma part de la solució, no del problema. No es poden matar mosques a canonades, que és el que ara està passant.

Demanem doncs una rectificació urgent per part de les administracions, i que ens deixin obrir de forma immediata els centres, igual que fan tots els altres del sistema educatiu català, complint evidentment amb les mesures sanitàries que pertoqui, com hem fet sempre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local