Via pública

Col·legi Canigó, arriben les vacances

El carrer Canigó tancat amb pilones. Eix

El carrer Canigó tancat amb pilones. Eix

I nosaltres què ? Està prevista alguna actuació per permetre el pas als nostres edificis, durant aquests dies o seguirem amb el carrer tallat sense poder accedir-hi ? Algú ha pensat en aquests moments on no hi ha activitat escolar al col·legi.

En els últims dies hem vist, com els diferents distribuïdors de mercaderies, paqueteria, i altres industrials, que han hagut de repartir o descarregar materials, tan al centre escolar com als edificis del carrer, realitzaven diferents maniobres per tal de poder accedir als mateixos, maniobres no exemptes de certa perillositat, així doncs tanquem el carrer per evitar que durant els horaris d’entrada i sortida no hi hagi cap perill amb els vehicles circulants, però durant la resta de dia tant si val.

Certament ens ha tocat viure uns moments complexos, aquest maleït virus ho ha complicat tot molt, i segur que és necessari aplicar les mesures més adients per fer-hi front. Ara bé, el que ja no queda tan clar és perquè aquestes mesures no es poden comunicar i consensuar entre totes les parts implicades directament, i no tan sols a l’associació de veïns del barri, que pel que sembla  ser en aquests moments és inexistent, sinó amb els presidents de les comunitats, que són els que poden transmetre realment  les nostres inquietuds.

Quan fa tot just un any, les mesures aplicades per l’Ajuntament no van complir les expectatives previstes, perquè no es van fer controls més exhaustius, sancionant els conductors que infringien les normatives de circulació aplicades, potser això hagués sigut suficient per aconseguir que aquets pocs vehicles haguessin deixat d’infringir.

S’ha valorat la possibilitat de fer les entrades i sortides del centre tan sols pel carrer del Montseny? Aquesta porta dona accés a l’ampli pati del col·legi, on sí que es podria garantir el distanciament social, potser aquesta hagués estat una bona opció, de fet la vorera és prou ampla com per poder-hi accedir sense dificultat.

Estaria bé que de tant en tant, algun responsable del consistori, sense avisar a ningú,  s’apropés a comprovar com de bé s’aplica l’aprofitament de l’espai disponible just davant de les portes del col·legi. Segur que surt molt satisfet.

Ja ens ha quedat clar que les entitats amb les que està previst mantenir reunions per informar de les decisions preses són les associacions de veïns, però no penseu que hagués estat bé preocupar-se també pels ocupants de les comunitats més afectades?

Podria haver estat millor, en aquest cas concret, on s’ha pres una mesura tan dràstica, haver parlat directament amb els presidents de les comunitats, així s’hagués pogut comprovar les necessitats dels seus ocupants, i les dificultats que podrien tenir els familiars que es fan càrrec d’ells, alguns d’aquests veïns amb minusvalideses i poca mobilitat.

No sembla pas que s’hagin valorat totes les opcions possibles abans de decidir tancar el carrer, més aviat dona la sensació de què la decisió ja estava presa, hi ha altres centres a la ciutat on s’apliquen mesures molt similars a les proposades, perquè aquí no es poden aplicar? Està clar que les decisions es prenen per l’interès general però pel que sembla nosaltres no formem part del mateix.

Això sí, seguim fent carrils bici (benvinguts siguin) perquè segueixin circulant per les voreres, diuen que hem de ser l’Amsterdam del sud d’Europa, però si ha de ser així fem-ho bé, anem fins al final, el pròxim pas podria ser substituir alguns bars del centre, per coffeeshops  on estes permès fumar,  tot seguit obrir un canal navegable al centre de la Rambla Principal (us imagineu veure les comparses des de un petit vaixell navegant pel mig ?), des de la Plaça de les Neus fins al port, segur que seria molt popular; i finalment per acabar podríem ubicar a sota de les voltes de la Plaça de la Vila “ el barri vermell de Vilanova “ amb això ja ho tindríem tot, bé tot no, ens hauríem deixat la seva renda per càpita, els seus serveis públics i altres, dels que ben segur disposen.

I ara ja, bones vacances a tothom, i si hi som a temps si us plau, no ens deixeu fora de l’interès general.

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!