Urbanisme

Masquefa: l’urbanisme irracional

Clot del Xarel·lo 2. Eix

Clot del Xarel·lo 2. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un Pla General del 1983 i recolzant-se en el Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals, l’Ajuntament de Masquefa, tira endavant una alteració puntual del seu territori per construir-hi una activitat logística.

Quan s’està debatent el Model de la vegueria Penedès, on el principal problema són les expansions urbanes inconscients, tant residencials com d’activitats econòmiques; quan es debat la presència dels polígons d’activitats logístiques que poden alterar el debat que es proposa del Penedès coma a Regió Agroalimentària; quan es lluita contra la imposició del 4rt. Cinturó (que passa per aquesta finca) com a porta d’entrada a la contaminació per l’increment de camions pel territori (contrari als criteris per lluitar contra la crisis climàtica), al Departament de Política Territorial i (injustament anomenat) Sostenibilitat, a l’alcalde de Masquefa, també president del Consell Comarcal i membre de la Comissió d’Urbanisme del Penedès, no se’ls hi passa pel cap només que pensar en requalificar uns terrenys qualificats de Sòl No Urbanitzable de Protecció Agrícola i d’Interès Ecològic per alterar-los urbanísticament i convertir-los en zona industrial logística. 

Denunciem la irracionalitat urbanística

S’estan produint atemptats contra el debat democràtic dins el marc del Pla Territorial del Penedès, que cerca encaixar el seu futur model dins de les necessitats en combatre una crisi climàtica, una crisi econòmica i social i el manteniment del seu paisatge. Mentrestant, els nostres representants fan el què volen, sense tenir-ho en compte, ni això ni a la gent que reclama una actitud responsable, tant al Departament de Territori, com als representants dels ajuntaments -en aquest cas el de Masquefa-, com a la Comissió d’Urbanisme del Penedès, començant des del seu president, seguint pel delegat territorial i acabant per les dotze persones de reconegut prestigi professional i acadèmic que el composen i que ho permeten.

Demanem a aquests representants que facin la seva feina o dimiteixin. Hem arribat a la saturació definitiva. No volem la Modificació puntual del Pla general d'ordenació el Clot del Xarel·lo 2, al terme municipal de Masquefa. No volem Logis, Cal Vies, Plans Directors de Polígons industrials a Òdena, especulacions urbanístiques a la saturada costa, com l’ocupació de la Plana del Castell a Cunit o l’autòdrom de Ribes. No volem executar més polígons residencials ni industrials, ni més autovies contaminants. Volem que rectifiqueu la vostra actitud interessada i que us comporteu com a servidors públics o plegueu!

Més informació

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local