CSP

Prevaricació i malversació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (3)

En primer lloc, els millors desitjos en lo personal i als ciutad@ns de Vilanova i la Geltrú  per l’any que comença. 

Es deleguen les activitats, les tasques, però mai la responsabilitat. L’Alcaldessa i  presidenta d’AISSA es la màxima responsable dels fets denunciats, fins ara la Sra.  Mateo s’ha dedicat diríem a tirar pilotes fora. Crec que els ciutadans de Vilanova i la  Geltrú mereixen conèixer les explicacions de la Sra. Olga Arnau respecte als delictes  que es denuncien. 

Per que el substitut del gerent cessat no ha estat un membre de l’equip directiu d’AISSA  (varis compleixen els requeriments), contradient els seus Estatus? La convocatòria de  la plaça es va aprovar al mateix Consell del desembre 2019, ara fa un any, Per que  no es fa pública fins juliol (teníem gener, febrer..)? i per que encara no està resolta? 

 

Convocatòries posteriors ja s’han tancat. Els Estatuts diuen que el nomenament i  cessament de gerent l’ha de fer l’Ajuntament, ho sabien? Per que no s’ha complert?  Per que s’han “adaptat” els requeriments de la gerència a la convocatòria? Per que  s’incrementa un 32% el sou de la gerència? sou que pagarà AISSA Per què es  modifica la proposta de pressupost aprovada al Consell Rector? Per que l’Ajuntament  fa transferències per import de 200.000€? si les grans inversions las ha de fer  l’Ajuntament, donat que ara els equipaments son seus. Significa que el nou Organisme  també serà deficitari?, donat que es per cobrir la diferencia entre ingressos i despeses  de funcionament. Sra. Alcaldessa d’on traurà l’Ajuntament els 200.000€? 

Per que a la seva resposta fan servir amenaces pròpies de governs autoritaris? dels que  suposadament ERC es vol independitzar: “ens reservem la potestat com a govern  municipal de presentar una demanda contra la seva persona per difamació, així com  contra els mitjans” (contra el denunciant i contra els mitjans de comunicació). Son  coneixedores que el delicte de difamació no existeix al codi Penal? El Código Penal  español no habla de difamación directamente, sino que regula los delitos de injurias y  calumnias. Define la “calumnia como el hecho de que una persona acusa a otra de  cometer un delito, sabiendo que no es verdad”. Por ejemplo, alguien te acusa de  haberle lesionado, propagándolo entre amigos y/conocidos, y no es cierto. Jo tampoc  soc advocat però abans d’escriure, i més si els destinataris són els ciutad@ns, faig  l’esforç d’informar-me per no fer el ridícul i malmetre la meva imatge i la de les  institucions a les que represento. Però a més en aquest cas, com es pot contrastar a la  documentació referenciada, tot el que es denuncia es veritat. El que no passa a la  seva resposta, plena de comentaris que intenten desprestigiar-me professionalment  sense cap fonament real darrere. L’única veritat a mitges es la de l’absentisme, es  cert que l’absentisme del SAD va pujar al juliol fins al 16,1% però no diu que al setembre  s’havia situat al voltant del 8%. També podria afirmar que coincideix amb l’entrada del  nou equip de govern o que d’altres serveis com l’ABS l’absentisme era mínim. Però la  realitat es que l’àmbit social té un elevat absentisme, a tot arreu, per les dolentes condicions sociolaborals. Fins al punt que fa uns mesos, patronals i sindicats, es van  manifestar de la mà davant de la Generalitat per demanar millores de les seves  condicions 

Com pot ser cessat un gerent al que el Consell Rector d’AISSA li paga el 100% de la  retribució variable per objectius?, es de suposar que el Consell Rector fa servir les  conegudes DPO per establir els criteris del que vol que assoleixi el gerent? O potser no  ho tenien gens clar i ni li van fitxar aquests objectius. Per tant, si vostès no ho sabien, imagini la resta de professionals. No si val dir que acabaven d’aterrar, la responsabilitat de govern es des del primer dia i van tenir més de 6 mesos per definir los al 2020. 

Crec que els ciutad@ns mereixen respostes clares i amb evidencies (documents, actes,  no simples opinions), dels seus governants. Si no les tenen, el millor que poden fer es  dimitir, abans que les facin fora, i no seguint malmetent la imatge de les dues  respectables institucions que representen: l’Ajuntament de la ciutat i l’Organisme AISSA. 

Santiago Nofuentes
Economista – Gestor Sanitari i Social

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar