Eleccions 14-F

Carta de la Federació Empresarial del Gran Penedès als grups polítics

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Benvolguts, benvolgudes,

La FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès), és una associació empresarial amb llarga trajectòria que agrupa més de 900 empreses de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf. Té com a objectiu principal el foment de l’activitat econòmica i el desenvolupament del teixit empresarial del territori, mantenint un compromís amb el seu entorn social i econòmic.

Les seves principals línies d’actuació estan agrupades al voltant de dos eixos. El primer, ser un espai de suport a les empreses i de foment de la col·laboració entre elles. El segon eix d’actuació és fer d’altaveu del teixit econòmic de les tres comarques, fent arribar les seves queixes i demandes a les administracions corresponents.

En aquest sentit, tenint en compte que el proper dia 14 de febrer se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya, creiem oportú fer-vos arribar un recull de les principals reivindicacions de la nostra entitat, especialment relacionades amb el territori però també algunes de generals, per si us pot ser d’utilitat a l’hora de preparar el programa electoral de la vostra formació política.

1.- Inversions al territori: Les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf han estat històricament a la cua de les inversions de la Generalitat de Catalunya. Adjuntem quadre comparatiu (inversions reals) on podreu comprovar que si bé les tres comarques sumen un 4,75% de la població de Catalunya, han rebut de mitjana un 2,42% de les inversions i en el darrer pressupost només un 1,80%.

Per altra banda tampoc s’estan derivant inversions empresarials que arriben al país cap a aquest territori. Des de la FEGP apostem per impulsar l'activitat econòmica a les comarques, fortament penalitzades per les darreres crisis econòmiques, a través de l’atracció de noves inversions al territori, però també preservant les activitats i empreses ja existents. Les estratègies de futur han de permetre un equilibri ponderat entre activitat, paisatge i residència i un model territorial sostenible i respectuós amb el medi ambient.

2.- Mobilitat: Els problemes de mobilitat són un dels grans desavantatges competitius del territori, a continuació en destaquem els principals:

Preu peatges C-32: El preu dels peatges de la C-32 és molt car, especialment el de Vallcarca (túnels) que treu competitivitat a les empreses del Garraf. Però també hi ha una reivindicació important dels peatges del Penedès Marítim (Baix Penedès). Estem FEGP · Federació Empresarial del Gran Penedès C. Beneficència, 17 · Vilafranca del Penedès Edifici l’Eina Espai Empresarial, Camí Reial, 13-17, 3a planta · El Vendrell C. Àncora, 3 · Vilanova i la Geltrú Tel. +34 93 810 67 00 · www.fegp.cat parlant de dues comarques amb índex d’atur importants que estan molt castigades pels peatges de la C32.

Desplaçaments entre les comarques: Els desplaçaments entre les comarques de la Vegueria Penedès, així com de les diferents poblacions als polígons, s’han de fer majoritàriament amb transport privat per la manca de transport públic suficient.

Rodalies Renfe: El servei de rodalies de les comarques de la Vegueria Penedès és deficient i molt car

Accessos: 1) Accés per agafar l’AP7 en direcció Tarragona a la sortida Vilafranca C/Vilanova. Ara mateix s’ha d’anar fins a Vilafranca S per la N340. 

2) Accés a la C32 en direcció Barcelona des de la BV2115, només hi ha sentit Tarragona.

3.- Finançament patronals territorials: Demanem a les formacions polítiques que afegeixin un actor més en la discussió oberta, arran de la Llei de Cambres, sobre la representativitat i el finançament de les patronals del nostre país. Les patronals territorials representen una gran part del teixit empresarial del país i fan una feina importantíssima de primera línia, però es queden fora dels debats sobre representativitat i finançament de patronals.

4.- Pla Europeu de Recuperació: El teixit empresarial de Catalunya està format majoritàriament per petites i mitjanes empreses. Demanem a la Generalitat de Catalunya que aposti per fer arribar els Fons Europeus de Recuperació a tot el teixit empresarial del país i no únicament a les grans empreses, tal com s’està projectant des de l’Estat.

5.- Pacte Industrial: Per altra banda, fortament relacionat amb el punt anterior, cal redactar al més aviat possible un nou Pla Industrial català, que destini recursos a recerca i innovació, que apliqui els avanços tècnics i científics a desenvolupar tecnologia, que fomenti la cooperació publicoprivada i que sigui capaç d’atreure talent.

6.- Igualtat d’oportunitats: Cal treballar de manera decidida i amb actuacions innovadores i efectives per trencar els estereotips de gènere i eliminar la bretxa salarial. En el món empresarial igualtat significa eficiència i retenció de talent.

Esperem que les nostres aportacions mereixin el seu interès i ens reiterem a la seva disposició per si desitgen organitzar una reunió per comentar amb més profunditat els temes exposats.

Federació Empresarial del Gran Penedès Dimarts, 29 de desembre de 2020

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local