Eleccions al Parlament

ERC proposa una anella blau-verda que blindi el patrimoni natural del Garraf

Els candidats d'ERC Garraf al Parlament de Catalunya han explicat aquest dimarts les seves propostes en matèria de sostenibilitat. Hi destaca la creació d'una anella blau-verda comarcal que englobi el conjunt del Parc Natural del Garraf, des de la desembocadura del Foix fins a Garraf, incloent-hi les zones de costa de Platja Llarga i els Colls, i abraçant tota la zona marítima territorial. "Amb aquesta iniciativa volem blindar el nostre entorn natural, que és d'un gran valor, i protegir-lo", explicava Adrià Guevara, primer candidat d'ERC a la comarca. 

Segons Guevara, l'entorn de la comarca està en perill, "amenaçat per macroprojectes urbanístics impulsats per PSC i Junts Per Catalunya com el de l'Autòdrom de Terramar, tenint en compte només els interessos econòmics de les elits", i afirma que els republicans són garantia de compromís i bona gestió mediambiental. "Ho hem demostrat oposant-nos al projecte de l'Autòdrom, però també amb accions als municipis on governem, com la retirada de canya de la riera de Ribes al seu pas per Sitges per garantir la supervivència de la diversitat autòctona i la protecció de l'Ortoll i l'impuls del Camí Ramader de la Marina a Vilanova i la Geltrú", continuava el candidat. 

En aquesta línia, la candidata cubellenca Esther Soler expressava la necessitat de "recuperar, mantenir i posar en valor la xarxa de camins de la comarca com a itineraris paisatgístics, esportius i de mobilitat periurbana no motoritzada i com a elements de vertebració territorial".

Els republicans, diuen, es comprometen a "treballar per convertir el Parc Natural del Garraf en Parc Nacional".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!