Ple municipal

ERC i la CUP de Calafell presentaran una moció per garantir el dret a l'empadronament

El grup municipal d'ERC Calafell i de la CUP de Calafell presentaran al pròxim ple una moció per a garantir el dret a l'empadronament a fi d'evitar la discriminació de les persones immigrades i les que tenen una situació residencial precària.

La inscripció al Padró Municipal ha de reflectir la residència habitual de les persones sense fer distincions espaials o de propietat de la mateixa, ha d'acreditar la residència i el domicili habitual per facilitar la integració social a la vila de tota la població resident, la qual cosa s'està incomplint actualment a Calafell.

Des de l'equip de govern de Calafell s'obvia les indicacions fetes pel Síndic de Greuges de Catalunya a l'informe extraordinari sobre "La gestió municipal de l'empadronament dels immigrants" de l'any 2008. En aquest informe s'hi recollien diverses queixes que mostraven conflictes relacionats amb els requisits sobre l'habitabilitat dels domicilis, especialment pel que fa a la sobre-ocupació o en relació amb els anomenats infrahabitatges; queixes on es palesaven problemes referents als justificants acreditatius de la residència efectiva a l'habitatge; o reclamacions relacionades amb els títols que legitimen l'ocupació dels domicilis o ocupacions "a precari".

Per tal de garantir el dret a l'empadronament i tenir la seguretat que cap persona hi queda exclosa, la moció proposa elaborar un Reglament d'accés al padró que contingui les línies d'actuació oportunes en cada cas.

Per tot això i per tant de garantir aquests drets, els dos grups municipals presenten aquesta moció i esperen que puguin prosperar pel bé de tota la ciutadania.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!