Política

Una aposta en ferm per al Garraf i el Penedès

Juan Luis Ruiz, nou diputat al Parlament de Catalunya pel PSC. Eix

Juan Luis Ruiz, nou diputat al Parlament de Catalunya pel PSC. Eix

Des del mes de juliol de 2019, he tingut l’honor de formar part del cos de diputats i diputades de la Diputació de Barcelona i en concret com a diputat delegat de turisme de la institució. Fa ja quasi dos anys, prenia possessió del càrrec. Era, érem tots, aleshores, incapaços d’imaginar tot el que ens tocaria viure.

Ens trobàvem en un món prepandèmic, en un escenari totalment diferent de l’actual. Una situació on semblava que començàvem a sortir-nos-en de la crisi financera, econòmica i social de l’any 2008, tot i que els seus estralls encara eren i encara són presents a casa nostra.

I ara fa just un any i en poc menys d’un mes, la visió occidentalitzada d’un món globalitzat i del qual en formàvem part, se n’anava a norris i amb ella bona part dels sectors vinculats al turisme. La propagació del virus Sars-CoV-2, més conegut com a coronavirus, obligava a prendre mesures dràstiques. Vivíem una situació sense precedents. S’imposava l’obligació inajornable de salvar vides i, alhora, calia salvar famílies i  persones que s’havien vist, de cop, abocades a situacions de vulnerabilitat impensables per a elles.

Les prioritats canviaven i la Diputació havia d’estar al costat dels veïns i veïnes dels 311 municipis que integren la institució. Va ser necessari actuar amb celeritat i contundència. Des del primer moment, vam col·laborar amb els agents sanitaris, adquirint material per a les infraestructures sanitàries. Així mateix, vam modificar el nostre programa de govern, 2019-2023, i vam elaborar un Pla de Xoc dotat de 1000 milions d’euros, adreçat a contenir i revertir les conseqüències derivades de la paralització de l’economia i la disminució en la generació de riquesa. De fet, dins d’aquest nou marc, i amb l’objectiu de proveir de recursos els nostres municipis, vàrem tirar endavant el nou «Pla Xarxa de Governs Locals». Un projecte dotat amb 900 milions d’euros que seran distribuïts en un període de tres anys entre els municipis que integren la Diputació.

D’altra banda, des del vessant turístic, és evident que aquesta crisi sanitària ens ha dut, de manera inevitable, a un canvi de paradigma. Les icones que havien marcat el món fins abans de la covid-19 s’han aturat. Les destinacions que havien concentrat massivament visitants, han vist reduïda la seva afluència i sembla que aquesta serà la tònica a curt termini; almenys, en els  propers dos anys.

És per aquest motiu que, des de l’àrea de Turisme de la Diputació, hem aprofitat l’oportunitat per reforçar i crear noves icones, per generar nous valors i per accentuar encara més la nostra aposta pel turisme de proximitat, de qualitat i, sobretot, sostenible. Treballem amb la missió que el turisme continuï sent un motor essencial de la nostra economia. Un sector del qual en puguem gaudir tot l’any gràcies a la desconcentració i a la desestacionalització.

Perquè això sigui possible, és indispensable que es continuí treballant en col·laboració amb la resta d’institucions i administracions; una praxi que ja s’ha dut a terme en els darrers temps. La situació que estem vivint requereix sumar forces i esforços. Requereix continuar establint sinergies amb la resta de diputacions, amb l’Agència Catalana del Turisme i amb de Conselleries lligades al sector turístic.

Com a diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, cedeixo el càrrec a la companya Abigail Garrido i ho faig amb la plena convicció que els projectes iniciats i els que vindran arribaran a bon port. La seva gestió com a alcaldessa de Sant Pere de Ribes, com a presidenta del Consell Comarcal i en les tasques  desenvolupades en el sí del PSC ho avalen. Tota la sort i tots els encerts en aquesta nova etapa.

Alhora, inicio un nou període com a diputat al Parlament de Catalunya en representació del PSC. Un gran honor, una gran responsabilitat i, sobretot, una gran oportunitat per defensar des de l’escó  el reconeixement que mereix el nostre territori. El meu compromís és amb vosaltres, amb la ciutadania del Garraf i de l’Alt Penedès i amb tothom amb qui ha dipositat la seva confiança en el PSC.

Els i les socialistes creiem que cal passar pàgina i que és el moment d’obrir un nou temps polític: sense blocs ni confrontacions, basat en el diàleg, el respecte, el saber fer i la bona gestió política al servei de les necessitats, anhels i esperances de la ciutadania.

A les nostres comarques, al Garraf i a l’Alt Penedès, tenim la imperiosa necessitat d’esdevenir referents en quant al manteniment i la creació de llocs de treball de qualitat; en quant a l’increment de la inclusió social i la creació d’oportunitats per a tothom i, sobretot i imprescindible per assolir aquests objectius, ens calen elevats nivells d’inversió. En aquest sentit, el nostre territori ha de deixar d’estar a la cua en les inversions previstes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

I jo sóc aquí per reclamar aquestes inversions necessàries que mostrin una aposta clara pel territori i, molt especialment, per a la reindustrialització basada en la transició ecològica i la sostenibilitat; així com en les noves tecnologies i l’atenció a les persones.

Així doncs, des d’aquest moment i novament, tot i que en aquesta ocasió des d’una nova posició al Parlament, em poso al servei dels alcaldes i alcaldesses i del conjunt de regidors i regidores del Garraf i de l’Alt Penedès. Les nostres comarques mereixen ser territoris dignes, feministes, sostenibles, socialment justos i amb igualtat d’oportunitats i, des del PSC, treballarem de manera incansable per fer-ho possible.

Juan Luis Ruiz, Diputat al Parlament de Catalunya pel PSC

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!