Via pública

Criteri que s’ha seguit per valorar la remodelació de la bosquina de l’Estrella

Bosquina de l’Estrella. Eix

Bosquina de l’Estrella. Eix

L’Ajuntament de Llorenç vol fer extensiva aquesta nota informativa per tal de donar a conèixer a la ciutadania el criteri que s’ha seguit per valorar la remodelació de la bosquina que està ubicada entre la carretera de la Bisbal i la Masia de l’Estrella, en la qual s’hi poden trobar pins blancs, alzines, garrofers,... i que comportaria la tala només de l’arbrat malmès, (majoritàriament són pins blancs).

La inquietud primordial del consistori de Llorenç recau en la seguretat ciutadana. Prioritat que des de l’equip de govern volem recalcar. En els darrers anys, han caigut una dotzena de pins arrel de les ventades. Per això, la perillositat detectada a la bosquina esmentada, produïda pel mal estat dels pins blancs que hi ha, ha fet que l’Ajuntament s’hagi plantejat el condicionament general de l’espai. Afegim a aquesta realitat, la coincidència que l’empresa Agroforestals Nogués, S. L., que havia de realitzar les tasques de tala, oferia el servei de manera gratuïta i, a més, ingressant un import per tona de fusta extreta que es destinarà totalment a la compra d’arbrat.

L’Ajuntament pretén remodelar completament tota la zona de la bosquina, treballant envers un indret amb arbrat autòcton (alzines, sivines, garrofers,...), amb la incorporació de nou mobiliari urbà adequat per ser utilitzat habitualment i assolint un espai més segur a la nit.

Arrel de les queixes que hem rebut, per escrit i de manera verbal, l’Ajuntament ha optat per paralitzar momentàniament aquesta millora, tot i que, en breu, presentarà una proposta completa de la reestructuració que es vol fer, i en la qual es podrà valorar la dimensió de l’actuació.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!