Medi ambient

Biodiversitat Sitges naturalitza el conjunt del Hospital Sant Joan Baptista

L’equip de joves voluntaris i l’equip del Centre d’Interpretació de la Malvasia. Eix

L’equip de joves voluntaris i l’equip del Centre d’Interpretació de la Malvasia. Eix

En el marc del projecte de recuperació i potenciació de la biodiversitat als espais urbans de Sitges, des de Biodiversitat Sitges hem naturalitzat el  conjunt del Hospital Sant Joan Baptista i el Centre d’Interpretació de la Malvasia amb el suport i coordinació de l’àrea d’espais naturals de l’Ajuntament de Sitges i amb el voluntariat dels i les joves del curs d’horta i vinya sostenible impulsat per Nivell 10 en el marc del projecte Singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. 

En total s’han plantat 330 plantes autòctones (200 aromàtiques i 130 arbustives) que pretenen potenciar la biodiversitat dels diferents espais així com millorar la capacitat i sostenibilitat de la vinya de la instal·lació, amb una  major presència de pol·linitzadors i zones de refugi i alimentació per a la fauna autòctona. 

Les espècies de planta aromàtica plantejades són el romaní (Rosmarinus officinalis), l’espígol (Lavandula angustifolia), l’estepa borrera (Cistus  salvifolius), la farigola (Thymus vulgaris) i salvia (Salvia officinalis). En quan les  plantes arbustives, podem destacar el llentiscle (Pistacia lentiscus), la ginesta  (Spartium junceum), el cirerer d’arboç (Arbutus unedo), la gatosa (Ulex  parviflorus), el marfull (Viburnum tinus) i la savina (Juniperus phoenica); també s’han plantat 15 alzines (Quercus ilex). La totalitat de les espècies requereixen un menor manteniment així com menys consum d’aigua, millorant d’aquesta manera la sostenibilitat i eficiència dels espais del Hospital  i el CIM. 

A part de la potenciació del la biodiversitat autòctona i de la millora del verd  de l’espai, el projecte s’emmarca en la millora de l’equipament del Hospital  Sant Joan Baptista i del Centre d’Interpretació de la Malvasia per tal de  disposar d’un millor espai de gaudi, aprenentatge i salut per usuaris, persones  internes i visitants dels espais. En aquest sentit, el benestar i la millora de la  salut integral són part dels objectius que volem perseguir amb aquestes  actuacions de naturalització d’aquests espais emblemàtics de Sitges.

Les actuacions de naturalització finalitzaran la propera tardor amb la  instal·lació de caixes niu i refugi per quiròpters, menjadores per ocells d’hivern i estructures per afavorir la presència d’insectes pol·linitzadors 

Volem agrair especialment a l’equip de joves voluntaris i a la resta de l’equip del Centre d’Interpretació de la Malvasia per la seva ajuda i disposició en tot moment, així com la passió que transmeten per cada una de les activitats que realitzen. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!