Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

2 d'abril. El dia mundial de l'autisme

2 d'abril. El dia mundial de l'autisme. Eix

2 d'abril. El dia mundial de l'autisme. Eix

El TEA (trastorn de l’espcectre autista) és un trastorn neurobiològic del desenvolupament que perdura al llarg de la tota la vida. Les persones amb aquesta condició tenen dificultats principalment en 3 aspectes: relacionals, de comunicació, i de rigidesa en interessos i comportaments, en nivells que poden variar molt segons la persona. Sovint es troben amb la incomprensió de la gent i en ocasions, amb el seu rebuig, fruit del desconeixement i de la manca de referents.

Des de Autisme amb futur cada any treballem amb moltes ganes per donar visibilitat al Trastorn de l'espectre de l'Autisme al territori i seguir millorant la inclusió social, educativa i laboral de les persones amb TEA, per aquest motiu, ens sumem a la campanya de Autismo España Puc APRENDRE, Puc TREBALLAR, que pretén crear consciència sobre com crear les condicions adequades per a fer que l'educació i l'ocupació siguin més accessibles per al col·lectiu.

La inclusió de les persones amb autisme a la nostra societat requereix de la sensibilitat i l'empatia de tots i totes. El lema d'enguany per al Dia Mundial per la Conscienciació de l'Autisme vol reflectir que les persones amb autisme sempre poden avançar i arribar a ser la millor versió d'ells mateixos, si se'ls té en compte amb les seves peculiaritats, capacitats i dificultats. Tant a l'escola com al mercat de laboral, totes les persones podem fer molt perquè ells i elles estiguin realment inclosos, només amb amabilitat i respecte. Les persones amb autisme tenen dret, igual que la resta, a rebre una educació de qualitat que promogui el seu èxit acadèmic i el seu desenvolupament personal i també que els faciliti l’accés al mercat laboral, atenent a les seves capacitats i necessitats.

Autisme amb futur som una associació formada per famílies que ens dediquem a donar suport i acompanyar a les persones amb autisme i a les seves famílies des del 2012. Dins les nostres activitats hi trobem formacions tant per famílies com per professionals, activitats de lleure i terapèutiques per a infants i adults, assessorament psicològic i grups d’ajuda mútua, entre d’altres.

Si t’animes, tú també pots sumar, ja sigui compartint la informació, o penjant una foto, gif o vídeo sostenint una de les eines que figuren al cartell, amb els hashtags #DiaMundialAutisme #PucAprendrePucTreballar #DiaMundialAutismo #PuedoAprenderPuedoTrabajar


Les persones amb TEA poden i volen ser membres actius de la comunitat!

Interessa't! Informa't! Comparteix! Tu pots formar part del canvi!

Associació Autisme amb Futur

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!