Economia

Vers la sobirania alimentària ciutadana

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Busquem persones a qui els hi agradi produir els seus propis aliments en les seves terrasses, balcons o en petits horts i poder crear una xarxa d'intercanvi i de suport mutu per tal de tenir més coneixement de la terra i avançar en la necessitat imperiosa de tornar a apropar la terra a les persones i les persones a la terra. Al viure en ciutats, hem de fer adaptacions i transformacions importants per omplir-les, cada vegada més, de verd i produir aliments frescos i saludables.

Aquest projecte ens ha de permetre avançar en aquest aprenentatge i en el canvi d'hàbits per valorar cada vegada més la producció local sense química, sense conservants i sense plàstics d’un sol ús.

De cap manera volem fer cap mena de competència als pagesos professionals sinó al contrari, volem fomentar el canvi hàbits d'alimentació de la població i, en aquest sentit, fem una crida a aquests professionals i comerciants d’aliments què potenciïn la producció local i el més ecològica possible.

Volem posar en valor els beneficis de destinar temps a conèixer i treballar la terra:

- millora la salut física, al respirar aire, tocar la terra, alimentar-nos amb productes sans i sense química...

- és bo per la salut mental, el treballar la terra i comprovar que si plantes una llavor creix una planta, i, si en tens cura d'ella, dóna aliments i noves llavors per plantar més plantes...

- és bo pel medi ambient doncs les plantes canvien el CO2 per oxigen, ens ajuden a respirar i a tenir l'aire net…

- les plantes i els arbres són bones pel Clima doncs ajuden a evitar contaminacions de terres, d'aigües, d'aire…

Si esteu interessades en participar en aquest projecte podeu omplir aquest formulari o escriure un email a intercanvis.turutes@gmail.com

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local