Transparència

La GAIP denuncia una infracció molt greu de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes

Vergonya Institucional! La GAIP acaba d'anunciar que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha desatès els requeriments d'aquesta Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública. Aquest fet està tipificat com a infracció molt greu en relació amb el dret d'accés a la informació pública i per tant demana que s'iniciï el procediment sancionador previst a l'article 85 LTAIPBG.

Es tractava d'una sol·licitud d'informació pública en relació amb criteris i pràctiques retributives del complement de nocturnitat i del complement específic de la persona reclamant. L'acord 798/2020/PS, de 13 de maig de 2021, de la GAIP pel qual es requereix la incoació del procediment sancionador en relació amb l'incompliment de la Resolució 798/2020 posa de manifest les males pràctiques de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i com vulnera el dret dels seus ciutadans i ciutadanes, treballadors i treballadores a accedir amb transparència a la informació pública a la qual té dret.

Les persones tenen el dret d'accedir a la informació pública i és que el dret d'accés a la informació pública es garanteix a totes les persones segons la llei, fer obstrucció al compliment d'aquest dret o posar pals a les rodes és una mena de violència institucional vers la indefensió de ciutadans i ciutadanes que es troben que la mateixa institució que l'ha de servir li fa passar travesses administratives eternes o omissió de resposta.

Aquest anunci de la Comissió que vetlla per la Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública és per tant un fet que hauria d'avergonyir a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i que els hauria d'empènyer a fer les reflexions i accions oportunes per modificar les males pràctiques i facilitar l'accés.

En aquest sentit, des de Fem Poble - En Comú Podem anunciem que vetllarem i instarem perquè el Govern doni explicacions i es facin les millores oportunes així perquè donin resposta al requeriment d’informació sol·licitada. En cas contrari ho denunciarem i demanarem que es procedeixi al règim sancionador establert.

Podeu llegir aquí la resolució completa.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!