#AmbOrgull

Artai Borrega. Eix

Artai Borrega. Eix

El passat dilluns se celebrava el Dia de l’Orgull LGTBI, on milers de joves sortien als carrers reclamant una llibertat sexual plena. Certament, en les últimes dècades s’ha executat una tasca en aquest sentit, la qual ha servit per conquerir drets i llibertats, malgrat que molts països segueixen perseguint a les persones que formen part del col·lectiu LGBTI.

Les persones LGTBI no ens sentim segures anant pel carrer, tenim por a ser tractades de manera diferent per la nostra condició sexual, tenim por a anar agafats de la mà de la nostra parella, però això no pot seguir així. A tall d’exemple, l’any passat es van denunciar al voltant de 22,7% més d’agressions LGTBI-fòbiques que el 2019, i el més greu és que moltes d’aquestes agressions no han tingut sanció, ni condemna.

Molt sovint, ens amaguem perquè no volem que ens peguin, perquè no volem que ens insultin, perquè no volem -com passa en molts casos- decebre a la nostra família. Tanmateix, és per això que existeix el mes de l’orgull LGTBI. Aquest mes és el moment on ens sentim lliures, on podem ser com som sense que ningú ens jutgi, on podem expressar-nos sense ser pressionats per les nostres famílies o fins i tot pels nostres amics. Per aquest motiu, és imprescindible i essencial seguir reivindicant aquest mes, tot i que la lluita pels nostres drets és cada dia i a tot arreu.

Per altra banda, si observem, al llarg d’aquests dies, les empreses utilitzen el mes de l’orgull com una campanya de màrqueting, on es lucren arran les nostres reivindicacions. Com a joves, no podem permetre que aquesta lluita caigui en mans d’empreses que exploten als seus treballadors a països on les persones LGTBI no tenim ni drets ni llibertats.

Així doncs, cal defensar totes les minories i, en aquest cas, el col·lectiu LGTBI, blindant les seves llibertats i la seva seguretat. Davant del seu odi, el nostre orgull!

Artai Borrega
Portaveu del Jovent Republicà Sant Cugat Sesgarrigues

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!