Medi ambient

El whatsapp, causa de l’emissió de milers de tones de CO2

WhatsApp. Eix

WhatsApp. Eix

Si sou una mica observadors, notareu que la gran majoria dels mortals, tant al moment d’entrar al cotxe per a desplaçar-se a algun lloc, com al moment d’aparcar-lo una vegada hom s’hi ha arribat (és igual que s’hagi recorregut un quilòmetre, o deu, o cent) agafen el mòbil i -suposo-miren diverses coses: agenda, GPS, notes, trucades perdudes… i, ai las! El WhatsApp!!

El WhatsApp… que és tant traïdor en el temps que s’hi esmerça, doncs el que d’antuvi hom pensa que seran dos minuts, moltes vegades acaba essent mitja hora, com a mínim… Ja no em poso en la utilització del mòbil durant la conducció, perquè això ja forma part de la seguretat viària o del Codi de Circulació i és un altre tema.

El problema és que –com fàcilment observareu- l’ordre sol ser pervers tant en la sortida (entrar al cotxe, primer arrencar el motor i després mirar el mòbil) com en l’arribada (aparcar, mirar el mòbil i, finalment, aturar el motor). Ja no diguem en èpoques en què el fred o la calor conviden a buscar un ambient confortable a l’habitacle…   També he observat a alguna mare o algun pare que acompanyen la nena o el nen a una activitat i opten per esperar-los al cotxe, si convé, amb el motor una hora engegat… i mentrestant anar emetent diòxid de carboni a tort i a dret (un cotxe aturat amb el motor engegat emet moltíssim més CO2 que un cotxe circulant), a part de moltes altres gasos, partícules, plom, benzopirens, òxid de sofre, de nitrògen, i un llarg etcètera… agreujant l’efecte hivernacle i contaminant l’aire que respirem els vianants.

Podríem acostumar-nos a canviar aquest ordre pervers per un ordre més raonable i ecològic? això és, entrar al cotxe, primer mirar el mòbil -si s’escau-, i finalment arrencar el motor al moment de marxar; i quan aparquem, primer aturar el motor, i després mirar el mòbil –si s’escau-. Tot i que seria encara molt més saludable –de tant en tant- anar a peu o fer una mica de dieta digital… o ambdues coses… però això ja són figues d’un altre paner

Jordi Forners i Puig

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!