Neteja viària

Estem indignats amb el reforç de la neteja viària que s’està fent des de l’Ajuntament de Vendrell

Reforç del servei de neteja de carrers amb aigua a pressió. Eix

Reforç del servei de neteja de carrers amb aigua a pressió. Eix

Des de la Federació Xarxa Vendrellenca volem fer pública la nostra indignació pels vídeos de reforç de la neteja viària. La nostra entitat consideren un malbaratament de diners públics en el reforç de la neteja viària per les següents raons. 

El primer que cal posar de manifest, és que el contracte de neteja viària va ser anul·lat pel ple de març de 2016. No obstant el Govern local del Vendrell el va mantenir i va rebutjat al febrer de 2017, la seva municipalització presentada pel Grup d’ERC. En compte de treballar per fer una licitació donat que no va acceptar la  municipalització, porta des de 2017 fent el plec de condicions administratives, fins al punt que s'ha arribat a finalitzar el termini del contracte que es va anular al 2016 i que tenia vigència fins al 2020. Volem deixar palès que l’ajuntament de Vendrell va contractar una empresa per fer el plec de prescripcions tècniques particulars del servei de neteja viària, d'espais públics i de platges,  mitjançant el procediment de contracte menor amb un cost amb IVA de 11.858,00 € que així consta a l’acord pres a la junta de Govern de març de 2018, però a data d’avui seguim sense tenir un servei en condicions. 

Des de la nostra entitat trobem indignant que s'hagi mantingut aquest contracte, que no està redactat ni dimensionat, per la realitat de les necessitats del  municipi. Cal deixar palès que aquest contracte s’ha reforçat amb plans d’ocupació del SOC durant anys. Nosaltres creiem que aquest plans d’ocupació es podrien haver destinat a fer altres tasques importants per al  municipi. També trobem indignant que s'hagi quebrantat la voluntat del ple i dels representants del poble del Vendrell, que va aprovar al 2016 la seva anul·lació sense que s’acabés tirant endavant. Per la nostra entitat és fins i tot insultant; és que aquest govern que viu de la fotografia, faci propaganda de com es neteja el centre de la vila oblidant-se de la resta del municipi, després com s’han fet de malament les coses en aquest àmbit. 

Des de la nostra entitat demanem que es municipalitzi el servei per generar ocupació i reduir costos a l’erari. No obstant, si la voluntat de l’equip de Govern de Vendrell es no municipalitzar, i això és el que apunten les dades i els fets.

Llavors que d'una vegada faci el plec de condicions per fer el concurs i podem tenir  tota la ciutadania de Vendrell d'un servei de neteja viària en condicions. D’altra  banda si es reforça el servei tot i considerar-ho indignant per que s’ha d’acabar amb la precarietat d’aquest servei, el que demanem, es que es faci de forma  transversal atenent a tots el barris del municipi. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!