Festa Major 2021

Des de Vilanova en Comú desitgem bon veïnatge, gaudir la ciutat i la Festa Major

Les festes majors a la nostra cultura - occidental i mediterrània- han estat l'espai de retrobament, al carrer i a la plaça. Són el lapsus que ens donem a la rutina i el moment per a posar-nos al dia les nostres vides i saber què se n'ha fet de cada una de nosaltres.

A les ciutats grans, les festes majors han anat progressivament modificant aquesta particularitat i s'han convertit, més aviat, en un maquinari cultural i d'espectacle per al consum dirigit a col·lectius interessats o obert a les masses.

Les ciutats han anat perdent aquest element, que era propi del barri o del poble, de la coneixença i de la proximitat tafanera dels que hi viuen i, avui dia, són un lloc on tothom pot arribar, iniciar i reiniciar la vida entre desconeguts i on l'anonimat ha guanyat categoria.

La ciutat es mou entre definicions contradictòries. La ciutat no és sols el seu paisatge, els seus edificis, la seva infraestructura, la seva arquitectura, els seus monuments... Tampoc és un marca de consum, ni una màquina de gestió econòmica, ni únicament un destí turístic...La ciutat és en gran mesura la seva gent, la d'abans, la d'ara i la que esperem.  La ciutat és un enorme contenidor que va rebent, del pas dels anys i del pas de la gent, els canvis,  les transformacions, els moviment en evolució permanent.  És l'espai que explora o fa possibles els encerts o els fracassos de la vida i mantenint sempre obertes les portes a les esperances individuals i col·lectives.

La ciutat és allò que decidim plegats quotidianament. No pertany a ningú, i alhora, és de tothom, com un desig sentit i viscut.

Amb aquest anhel i ganes, des de Vilanova en Comú, volem desitjar-vos que la visqueu en aquests dies d'agost, celebrant la Festa Major. Malauradament, enguany altre cop, emmanillada per mesures i restriccions sanitàries davant la cinquena onada.

Vilanova i la Geltrú, s'engalanarà d'una altra manera: més discreta, més senzilla, més humil i solidària pel temps que toca viure. I plegades renovarem el nostre particular compromís de reconèixer que tenim un vincle, petit o gran, de vida amb ella.
Què vagi per anys!

Bona Festa Major!

Executiva de Vilanova en Comú

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!