Política municipal

L'oposició de Calafell denuncia davant el Síndic de Greuges la no realització del ple

Els regidors d'ERC Calafell, CUP Calafell, C's Calafell i Sumem + en roda de premsa. Eix

Els regidors d'ERC Calafell, CUP Calafell, C's Calafell i Sumem + en roda de premsa. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple corresponent al mes d'agost s'havia de celebrar el 12 d'agost, però davant la queixa dels grups de l'oposició, l'equip de govern va indicar que es realitzaria un ple extraordinari el 5 d'agost, el qual va ser anul·lat 24 hores abans

Els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Calafell (ERC, CUP, Ciutadans i Sumem +) han denunciat davant el Síndic de Greuges la no realització del ple del mes d'agost per incompliment de l'article 12.1 del ROM (Reglament d'Orgànic Municipal). Aquest indica que "les sessions ordinàries del Ple Municipal es convocaran amb una periodicitat mínima mensual...". Malauradament, durant aquest mandat, els grups de l'oposició expliquen que "han pogut comprovar de forma reiterada la decisió unilateral de l'alcalde de no celebrar plens municipals". Els plens, a part de ser l'òrgan decisori de les polítiques a desenvolupar al municipi, també són l'espai on la ciutadania pot expressar les seves inquietuds i informar-se del que succeeix al municipi en quan a política institucional es refereix. D'aquesta manera, tal com indiquen, "l'actual equip de govern nega aquesta possibilitat a tots els calafellencs i calafellenques i el dret a fiscalitzar i presentar mocions dels grups a l'oposició".

En aquesta ocasió, tal com expliquen els grups polítics de l'oposició, "hi va haver un missatge de l'alcalde Ramon Ferré indicant que es faria un ple extraordinari el 5 d'agost, posposant l'ordinari perquè el personal de l'ajuntament està de vacances i no hi havia temes, tot i que es van dur a terme les comissions informatives el 2 d'agost". En aquestes hi va haver la corresponent queixa per part dels grups que formen l'oposició per la celebració extraordinària i demanant que en el ple que s'havia de realitzar el 5 d'agost inclogués almenys, el punt de precs i preguntes dels regidors o es realitzés l'ordinari programat pel dijous 12 d'agost. La resposta va ser negativa a la proposta de l'oposició, tot i que es va confirmar el ple extraordinari de nou per part del portaveu del govern, Miguel Àngel Perín (PSC).

El 4 d'agost va arribar el decret d'anul·lació del ple ordinari del 12 i un missatge de l'alcalde dient "bones vacances i fins setembre".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local