Territori

El Consell per la República i les Vegueries

Pro Vegueria Penedès. Eix

Pro Vegueria Penedès. Eix

El Consell per la República, institució que té en l’actualitat 98.400 membres, convocarà el proper 22 d’agost eleccions per a l’Assemblea de Representants, les quals se celebraran els dies 1, 2 i 3 d’octubre, via telemàtica; el 21 d’octubre tindrà lloc la primera Assemblea de Representants de la primera legislatura que esdevindrà el Parlament del Consell per la República amb els 121 membres electes. Un cop constituïda, l’Assemblea de Representants escollirà d’una banda el/la seu/va president/a i per altra banda el/la president/a del Consell de la República.

Hi ha dues característiques a remarcar, una és la democràcia directa ja que els candidats no seran de llistes de partits sinó que ho podrà ser qualsevol de les persones inscrites al registre ciutadà; de fet, el cens electoral serà aquest registre ciutadà que inclou totes les persones majors de 16 anys registrades al Consell abans de les 23:59 del 26 d’agost. L’altra és que les candidatures estaran distribuïdes en vegueries i districtes: al Penedès li correspondran 4 representants dels 81 escollits a títol individual. Hi haurà una segona llista de 40 càrrecs electes (regidors i/o diputats) en una única circumscripció. El sistema electoral també preveu una discriminació positiva per fomentar una majoria de dones.

L’associació celebra aquest plantejament i d’una forma especial que es reconeguin les vegueries com a unitat de participació política, això vol dir que els penedesencs votarem els nostres representants de la vegueria. Durant la campanya electoral que es durà a terme el setembre, estarem atents a les  propostes i donarem suport a aquells candidats que d’una manera més clara defensin la Vegueria Penedès, els seu progrés sostenible i el benestar de les  persones que hi habitem.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!