Barreres arquitectòniques

Ascensor al Castell de Calafell

Túnel accés ascensor Alcassaba de Màlaga. Eix

Túnel accés ascensor Alcassaba de Màlaga. Eix

Fa anys que aquest tema es va comentar i debatre en el si del Patronat del Castell, ara Amics del Patrimoni, si un ascensor o una rampa per tal de facilitar un accés sense barreres arquitectòniques. Va quedar ajornada la decisió per més endavant.

L’Alcassaba de Màlaga, també s’accedeix travessant la muralla per accedir mitjançant un túnel-passadís fins els ascensors, etc.

Una possible solució per el nostre cas.

L’Ajuntament va adquirir el pati que hi ha sense construcció a la plaça del Trinquet i és precisament per aquí que es podria travessar la muralla del Castell penetrant en el interior i arribar a tocar el pou d’aigua, permeten una visita amb més accessibilitat i d’allí fins dalt de l’explanada del Castell. El prisma que aflori a la superfície es podria fer transparent per protegir les vistes a 360º.

Aquesta solució evitaria les barreres arquitectòniques tant del Castell com l’accés al pou, i també les visuals des de diferents punts del nostre paisatge.

L’Alcassaba de Màlaga, també s’accedeix travessant la muralla per accedir mitjançant un túnel-passadís fins els ascensors, hi ha molts més exemples.

Així ho veig.

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!





També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!