Política municipal

La CUP de Cunit porta l’Ajuntament a l’Oficina Antifrau pel contracte de la recollida de brossa

Militants de la CUP de Cunit davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Eix

Militants de la CUP de Cunit davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Eix

Militants de la CUP de Cunit s’han personat aquest dilluns dia 30 d’agost davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya per entregar una sèrie de documentació que demostra l’existència d’irregularitats en la gestió de la concessió del servei de recollida de residus sòlids urbans, que l’Ajuntament de Cunit va adjudicar sota mandat de Dolors Carreras (PSC) a CESPA l’any 2002 i que es va prorrogar el mandat següent, també amb l’alcaldia de Carreras, de manera presumptament irregular generant un increment de 20 milions d’euros.

Aquesta documentació conté un informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya de l’any 2010 que ja alertava que «el contracte del servei de recollida i d’eliminació de residus sòlids urbans i neteja de platges presenta significatives irregularitats en els procediments de contractació emprats per a la seva adjudicació i modificació». A més a més, des de la CUP s’adjunten també dos dictàmens de la Comissió Jurídica de la Generalitat, de 2012 i 2018 respectivament, en els que ja es fa una valoració crítica del procediment seguit per l’Ajuntament. La Comissió Jurídica de la Generalitat expressa en el seu dictamen del 2018, en relació a les modificacions del contracte que s’han fet per allargar la concessió amb l’esmentada empresa, que «convé recordar que la majoria d’aquestes modificacions contractuals es van produir sense respectar el procediment establert legalment i, en concret, sense el preceptiu dictamen de la Comissió Jurídica Assessora». La mateixa comissió denuncia que les modificacions del contracte han generat un increment del preu final de més del 300% en relació al preu inicial.

La CUP vol denunciar que malgrat les advertències de la Sindicatura de Comptes i els informes desfavorables de la Comissió Jurídica de la Generalitat, els governs del PSC i de CiU van mantenir i modificar la concessió del servei amb l’empresa CESPA allargant-lo fins a vint anys i augmentant l’import del mateix en benefici de l’empresa. Així mateix, la CUP denuncia que les irregularitats en la concessió s’han traduït també en falta de fiscalització del servei i una mala qualitat de la recollida de les deixalles, que ha comportat malestar entre les veïnes.

Des de la CUP posen en coneixement de l’Oficina Antifrau aquesta documentació per tal de que sigui aquest organisme qui valori si realment s’ha incorregut en algun tipus de delicte i perquè, en qualsevol cas, aquestes irregularitats no es tornin a repetir a partir de l’any que ve, quan finalitza l’actual contracte.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!