Ensenyament

Per quan la nova llar d’infants a Les Roquetes?

Llar d'infants. Eix

Llar d'infants. Eix

Des de Fem Poble - En Comú Podem venim defensant amb arguments socials, educatius i tècnics que Les Roquetes necessita una nova llar d’infants i així hem anat treballant i debatent amb el govern municipal fins a arribar a un acord que es va plasmar als pressupostos de 2018:

Antecedents:

Novembre 2017 - Fem Poble proposa una nova Llar d'infants a les Roquetes pel Pressupost 2018.

- Novembre 2017- PSC accepta el projecte, però vol un estudi per veure les necessitats per portar-ho a terme. S'inclou una partida de 2.500€.

- Novembre 2018 - Fem Poble reclama la partida per la Nova llar d'infants a Les Roquetes. Novembre 2018 - El PSC inclou una partida al Pressupost de 150.000€ en el Pressupost de 2019 per la redacció del projecte.

- Novembre 2019 - Fem Poble reclama la situació de l'execució de la partida de la redacció del projecte.

- Novembre 2019 - El PSC exposa que primer cal realitzar un estudi per veure les necessitats.

- Novembre 2020 - Fem Poble reclama en la negociació dels Pressupostos de 2021 sobre la partida de l'estudi.

- Novembre 2020 - El PSC diu que està esperant que la Diputació doni els recursos necessaris per fer l'estudi.

- Setembre de 2021 - L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes anuncia que es començarà a realitzar l'estudi per conèixer les necessitats de formació entre 0 i 3 anys.

En la negociació de Pressupostos de 2018, el nostre grup plantejava una nova Llar d'infants a Les Roquetes a causa de la massificació de l'existent, a més de la necessitat de cobrir la demanda. El PSC d’Abigail Garrido va acceptar, però primer volia fer “un estudi per veure les necessitats reals”.

El maig de 2018, el nostre grup en assabentar-se de què el Govern no havia treballat el tema, va reclamar-li que ho parlés amb la comunitat educativa, a causa dels dubtes que presentaven. Un cop fet això, el Govern va veure com la comunitat educativa li mostrava el seu vistiplau, de manera que va valorar directament iniciar un projecte per a la construcció de la nova llar d'infants a Les Roquetes, després de decidir-ne la ubicació. Per això s'aconsegueix incorporar una partida al Pressupost de 2019 de 150.000€ anomenada "Redacció projecte nova llar d'infants".

Acaba la legislatura de 2019 i en la negociació de Pressupostos de 2020, el PSC torna a fer un pas enrere i demana un estudi per veure les necessitats.

Unes necessitats que el maig de 2018 li vam exposar de la següent manera:

La població infantil de 0 a 3 anys el 2017 a Sant Pere de Ribes era de 1.184 criatures (font: Idescat), les 3 llars d'infants públiques existents al municipi donen servei d'escolarització al per aquest curs a 233 infants (segons fonts del mateix Ajuntament). Donar possibilitat efectiva només al 20% d'aquesta població condiciona directament a les famílies i fomenta l'existència de l'opció privada.

Es fa evident la necessitat d'ampliar el nombre d'escoles bressol públiques al municipi amb criteri de redistribució territorial Ribes-Les Roquetes. D'aquestes 3 escoles bressol (2 a Ribes i 1 a Les Roquetes) cap és de gestió pública.

En la negociació de Pressupostos de 2021, Fem Poble reclama l'estudi de la nova llar d'infants, però el Govern del PSC llença pilotes fora, perquè està esperant que la Diputació doni els recursos necessaris per fer l'estudi. (Recursos que en 2019 estaven pressupostats).

Avui dia, ens trobem que l'Ajuntament anuncia que ara es realitzarà aquest estudi per part de la Diputació, per tal de conèixer les necessitats de formació entre 0 i 3 anys.

Des del nostre grup, no entenem com aquesta informació tan rellevant no es pot treballar des del mateix Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament en conjunt amb les llars d'infants. Tampoc entenem que des del novembre de 2017 fins al setembre de 2021 només s'hagi "iniciat" el procés de realitzar l'estudi.

Aquesta és realment la voluntat d'un Govern per portar projectes endavant? Des de Fem Poble - En Comú Podem reclamen que no es bloquegi un projecte d'aquesta necessitat educativa i amb tant d’impacte social i que es liciti ja el projecte de construcció. No podem permetre'ns més endarreriment.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!





SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!