Política

Escola Republicana, present de lluita i futur de llibertat

Escola Nacional de Formació a Tamarit. Eix

Escola Nacional de Formació a Tamarit. Eix

Després de la Diada Nacional de Catalunya marcada de nou per la superació, poc a poc, de la pandèmia que ha sacsejat tots els àmbits de les nostres vides i començant a recuperar alguns drets restringits aquests darrers mesos. Ja s’enfoquen línies de futur perquè la sortida de la pandèmia sigui emancipadora per les classes populars, però no podem ignorar que això serà més fàcil amb mobilització popular. Aquells que sempre hem lluitat per la independència dels Països Catalans també tenim el repte de recuperar els carrers. És per això que aquest 11 de Setembre, com hem fet sempre, hem omplert els carrers amb tota la determinació, força i compromís. Sabem que més d’hora que tard aconseguirem els nostres objectius perquè si no renunciem a la lluita en el present tindrem un futur de llibertat i victòries.

Actualment seguim en un context de repressió col·lectiva que no ha cessat, marcat per la vulneració de drets i llibertats cap a milers de persones del nostre país. Episodis de repressió contra el jovent que es mobilitza, episodis de repressió econòmica contra polítics i treballadors públics propiciats per un Estat espanyol i els seus còmplices que intenten amb totes les forces frenar l’únic procés democràtic que ha suposat una amenaça real pel seu règim del 78. Davant del risc de normalitzar la repressió, toca enfortir la reivindicació i les xarxes de solidaritat. Tenim clar que ens en sortirem si no deixem sol cap represaliat i això només es pot fer amb una amnistia que acabi amb tots els processos judicials oberts.

El Jovent Republicà no ens n’amaguem: cal combatre la desmotivació de l’independentisme català. Això implica dirigir una nova etapa d’alliberament nacional que deixi enrere el simbolisme estèril i vingui marcada per l’acumulació de forces, la negociació i la recuperació de la mobilització. Un període que suposi un revulsiu als carrers per retrobar els consensos estratègics que existeixen per avançar cap a la República. L’objectiu és clar: preparar-nos pel proper embat contra l’Estat.

El cansament no és excusa, el jovent seguim i seguirem defensant la independència per millorar les condicions de vida de les classes populars i afrontar amb garanties la recuperació dels Països Catalans després de la pandèmia i les múltiples crisis que patim. Hem d’explicar a tothom que la independència és l’única solució possible per tirar endavant. L’Estat espanyol boicoteja sistemàticament totes les lleis socials que qüestionen l’estatus quo. Hi ha moltíssims exemples: la llei contra la pobresa energètica; la llei contra els desnonaments; la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes; la llei d’impostos als bancs o la llei contra el canvi climàtic. A aquests atacs contra la sobirania hem d’afegir-hi el saqueig constant que pateixen els Països Catalans en forma d’espoli fiscal o la manca d’inversions públiques al nostre país. La independència no és un capritx per a una minoria: és l’eina per deixar enrere el maltracta d’un règim que no ens vol i l’oportunitat de millorar la vida del conjunt de la població.

La República Catalana arribarà i el Jovent Republicà no deixarem passar cap oportunitat per enfortir les nostres posicions. Portem 90 anys gestant un projecte que cada cop és més guanyador gràcies a la implicació del jovent organitzat en totes aquestes lluites i tenim clar que no abandonarem la reivindicació fins que siguem lliures. Treballem incansablement per ser més, ser més determinants, guanyar la correlació de forces per imposar l’amnistia i l’autodeterminació i, en conseqüència, la independència que ens brindi un horitzó de millora dels drets, les llibertats i les condicions de vida de les classes populars.

En aquest sentit ens hem reunit a Tamarit en un cap de setmana ple de tallers, xerrades i diverses activitats on els joves del Penedès-Anoia hem compartit les nostres experiències amb altres d’arreu dels Països Catalans.

Diverses ponents com Marta Vilaret, Kenia Domenech  han anat exposant els seus pensaments i compartit amb els assistents unes sinergies amb un jovent organitzat, parlant d’organització, lluita i hegemonia per transformar.

Més d’hora que tard estem en les condicions de tornar a accelerar la història i avançar en nous estadis cap a la independència.”

Un dels temes d’aquesta #EscolaRepublicana també és el model d’exèrcit i la defensa per la República catalana que va exposar Daniel Soler.

De desobediència civil i lluita no violenta símbol de col·lisió amb Montse Berbel i també de la lluita per les pensions amb Salvador Duch.

També s’ha debatut sobre el masclisme, la pornografia i els seus efectes amb Maribel Cárdenas.

Sobre el paper de les religions en una societat laica amb Oriol Illa i Elvira Duran.

Hem debatut a Tamarit a l'Escola Nacional de Formació del Jovent Republicà amb companyes d'arreu dels Països Catalans! Un cap de setmana ple de formacions per enfortir-nos com a organització!

Clàudia Rodríguez i Donaire, coordinadora del Jovent Republicà a Cubelles

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!