Política municipal

ERC proposa al govern la posada en marxa d’un Pla de Reactivació Econòmica i Social per enfortir Vilafranca

Roda de premsa d'ERC Vilafranca davant l'Ajuntament. Eix

Roda de premsa d'ERC Vilafranca davant l'Ajuntament. Eix

Per això, al Ple Municipal han proposat una moció per la posada en marxa d’un Pla de Reactivació Econòmica i Social amb la finalitat d’actuar de forma estratègica i amb mirada a mitjà i llarg termini perquè Vilafranca encari amb èxit els propers anys.

“La situació no és fàcil. Tenim davant un repte majúscul i amb grans amenaces com el tancament de diverses indústries a la nostra; les perspectives de futur del jovent; l’emergència habitacional; la reactivació del comerç; el pas de mercaderies per la ciutat; entre molts altres”, explica el portaveu Pere Sàbat. “Per això cal un acord de ciutat, entre tots els grups municipals i els agents socials i econòmics per dibuixar el full de ruta de la propera dècada”, insisteix Sàbat.

La proposta que anirà al Ple Municipal proposa una metodologia: una primera fase que analitzi la situació actual, des de l’estat dels diferents sectors a la vila, l’execució pressupostària del Pla de Xoc i les necessitats socials detectades durant aquest any i mig. D’una segona fase on els agents econòmics i socials, els grups polítics i la ciutadania faci aportacions sobre com encarar els reptes i, una tercera fase on es concretin les línies estratègiques del Pla de Reactivació des de l’àmbit econòmic (comerç, turisme, reindustrialització, ocupació, ….) fins a les socials (habitatge, joventut, gent gran…). I una tercera fase que haurà de determinar les mesures i el pressupost i que per força, i així ho entenem ha de pensar-se de forma transversal, perquè com diem és un repte compartit amb una visió global de ciutat. 

“No podem quedar-nos amb els braços plegats esperant que la situació millori per si sola, com sembla que està fent el govern actual, amb la seva política del ‘deixar fer’. Cal traçar un pla, amb línies estratègiques clau, calendari, indicadors i pressupost”, explica la regidora Gemma Urgell. “Per això, si el Govern no ho fa, doncs des d’Esquerra movem fitxa, com ja vam fer amb el Pla de Xoc i com vam fer amb el Pla de Protecció del Comerç i la Restauració de Vilafranca, instant al govern a prendre partit”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!