Política municipal

Celebrem que el ple es comprometi a fer vinculant el resultat del procés participatiu de Can Guineu

Can Guineu. Eix

Can Guineu. Eix

En el ple municipal celebrat ahir, tots els grups polítics es van comprometre a fer vinculant el resultat del procés de participació per decidir els usos de Can Guineu. El compromís va ser resultat d’una moció presentada per la CUP Sant Sadurní i a la que van sumar-hi la resta de grups del plenari. Aquest consens reafirmar el compromís polític amb el procés participatiu que ha de decidir els usos de Can Guineu. L’acord finalment adoptat, va ser transaccionat per tal de que tots els partits el podessin encapçalar i, malgrat les reticències inicials, finalment totes les regidores es van comprometre a assumir el resultat del procés participatiu com a vinculant després d’un debat que, cal recordar, ha estat el primer que s’ha realitzat sobre aquesta qüestió durant l’actual mandat.

Una aposta per la radicalitat democràtica

Per la CUP aquest era un pas essencial alhora de posar en valor el procés participatiu per decidir els usos de Can Guineu, ja que des de la formació anticapitalista entenen que dur a terme un procés participatiu merament consultiu hauria desincentivat la participació i li hauria restat credibilitat. A més a més, des de la CUP entenen que malgrat el procés participatiu es tanqui en els propers mesos, l’execució de qualsevol projecte a Can Guineu, siguin quins siguin els usos que s’hi decideixin, requerirà d’un finançament important i d’anys de feina per poder-lo realitzar de manera que el compromís dels diferents partits amb el resultat del procés ha de servir de garantia per tal de que els sadurninencs i sadurninenques tinguin la certesa de que allò que es decideixi és el que s’acabarà duent a terme. A curt termini, a més a més, els cupaires recorden que hi haurà un canvi d’alcalde amb la qual cosa el compromís adquirit ahir ha de servir de garantia de que aquest relleu a l’alcaldia no servirà per menystenir l’aposta pel procés de participació.

Un dels objectius dels cupaires d’aquest mandat

La CUP considera que l’aposta per decidir el futur de Can Guineu a través d’un procés de participació ciutadana és una aposta de radicalitat democràtica que ha estat un dels principals cavalls de batalla de la formació des de que va entrar al consistori l’any 2015. Durant l’anterior mandat, van ser precisament els anticapitalistes qui van posar sobre la taula la necessitat de decidir col·lectivament amb tota la ciutadania el futur d’aquest immoble històric i, malgrat que la CUP aposta decididament per convertir aquest espai en equipaments culturals, entenen que aquest procés de democràcia directa té valor en si mateix perquè és un pas significatiu per tal d’empoderar el conjunt de la ciutadania en aquelles decisions que són estructurals pel futur i model de poble de Sant Sadurní. En aquest sentit, des de la CUP es recorda que la decisió sobre Can Guineu és el procés de participació ciutadana més important que s’ha fet mai a la vila ja que afectarà a una de les inversions més grans del propers anys.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!