Drets socials

Taula dels Drets Socials del Baix Penedès

Presentació de la Taula dels Drets Socials del Baix Penedès. Eix

Presentació de la Taula dels Drets Socials del Baix Penedès. Eix

La presentació es farà al Centre Cívic l’Estació, del Vendrell. El projecte fa mesos que es va definint per poder concretar un pla d’actuació conjunta i de recolzament mutu. 

Cada entitat que formarà part de la Taula té el seu perfil, el seu camp d’actuació, els seus objectius i els seus mètodes de treball, i això s’ha de mantenir i aprofundir: no es pot diluir de cap manera. Però és important que treballem conjuntament per defensar els drets socials que progressivament es van veient amenaçats i retallats per l’actuació oculta dels grups que manen i imposen els seus interessos amb el silenci còmplice o l’actuació dels que governen. Tots i cada un hem de comprometre’ns a treballar conjuntament per intentar revertir la tendència privatitzadora i autoritària que patim actualment.

Tenim la referència del moviment Tardor calenta, un moviment social que s’inicià a principi d’octubre, que es vol allargar en el temps i que no vol caducar fins que els motius que la posen en marxa hagin perdut el seu sentit. Mentre les polítiques socials segueixin un pendent cap a la pèrdua dels drets social, la Tardor Calenta seguirà. Hi ha diferents convocatòries, fetes per grups diferents. No es tracta de veure qui concentra més gent, el que cal és veure quantes persones fan costat a les demandes, les signi qui les signi, i fer força conjuntament. Superar l’índex d’actualització imposat per Rajoy es va aconseguir així, treballant conjuntament més enllà de possibles diferències. El que diferencia els grups no és la demanda reivindicativa, és els mandataris. Com a sindicat o com a partit no es pot pactar la reforma amb Gobierno i patronals, i que al carrer les bases carreguin contra aquesta reforma. La proposta que ens pot retornar la força que vam tenir com a moviment no pot ser altra que puguem unir la capacitat de mobilització de les bases i recolzar-nos mútuament.

.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!