Consell per la República

La Vegueria Penedès per la República

Les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell. Eix

Les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat cap de setmana, els integrants del cens electoral del Consell per la República, van poder votar els candidats a l’Assemblea de Representants, de manera diferent: per primera vegada es va fer sense llistes ni partits, en dues urnes: la de ciutadans no electes i la de càrrecs electes. Va ser una novetat fer-ho en digital amb la tecnologia blockchain, un protocol de processament de les dades descentralitzat, basat en la criptografia que garanteix la integritat del vot electrònic, la privadesa i la transparència. I també cal destacar que es va fer en el marc dels Països Catalans i la distribució d’escons d’acord amb el territori.

A la circumscripció de la Vegueria Penedès es van presentar 32 candidats, i provisionalment han sortit elegits a la urna ciutadana: Antoni Albà i Noya, Mireia Juanola Codina, Elisa Farré Torra i Rosa Quintana Tomás; i a la urna càrrecs electes: Meritxell Montserrat Mestres. Fora bo que tots ells constituïssin un equip de treball real, assessorat en tot moment pel conjunt de representants de cada un dels Consells locals per la República, i esdevinguessin els nostres ambaixadors per defensar el nostre territori i fer-lo visible, perquè el que és bo pel Penedès, és bo per Catalunya

Crec que la tasca durant els propers dos anys només pot ésser completa i reeixida si incorpora com a mínim els següents valors: veritat, acció justa, pau interior, amor i no violència; defensant alhora que quan la legalitat no és justa o és contraria a la dignitat humana, és de justícia transgredir-la. I això significa a la pràctica: dir allò que és cert i cal dir, fer allò que és correcte amb eficàcia i eficiència, estar lliure d’influència de les emocions, estar obert i sentir-se integrat amb el món i amb tothom. Si construïm la República des del poder de la gent, el Consell ens serveix d’empara.

L’estabilitat social, doncs, tan sols es pot mantenir o reconstruir de baix a dalt, perquè és la solució en tots els ordres per evitar la concentració de poders i controlar de debò el territori; per això hauríem de començar a espavilar-nos i no esperar que ens ho solucionin “els de dalt”. Hem de posar en marxa el Consell Local per la República a cada un dels 72 municipis de la Vegueria Penedès. Els partits polítics són, a hores d’ara, servidors obedients del poder econòmic i agències de col·locació.... I allò que volem tots són polítics actius que defensin el bé comú, el bé de les persones, i no obedients gestors del mentrestant. Per això crec que guanya a la llarga el més adaptat i no el més convençut.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local