Crisi a la indústria

La MAHLE no es toca!

Conxi Martínez a la dreta, a la manifestació contra el tancament de la Mahle. Eix

Conxi Martínez a la dreta, a la manifestació contra el tancament de la Mahle. Eix

Fa unes setmanes coneixíem l’anunci del tancament de la planta de MAHLE a Vilanova i la  Geltrú. Va ser una notícia que ens va agafar a totes i tots per sorpresa perquè mai abans  l’empresa havia comentat que tenia problemes de solvència. Els diferents contactes que com a  Ajuntament havíem tingut amb l’empresa sempre havien estat positius i amb ganes de  col·laborar i en cap cas ens havien manifestat la intenció de tancar la planta. La notícia va ser  una gerra d’aigua freda per tota la ciutat.

Aquesta és una deslocalització en tota regla que afectarà a més 340 persones de forma directa  i aproximadament una seixantena més de forma indirecta. No és coherent que una empresa  que declara insolvència econòmica per justificar el tancament d’una de les seves plantes  estigui demanant fons europeus per ampliar-ne d’altres. Per molt que es vagi canviant cap al  vehicle elèctric la fabricació de pistons continua sent una necessitat a dia d’avui. Aquest  tancament suposa una manca de respecte a tot un col·lectiu de treballadors i treballadores  que durant molts i molts anys s’ha deixat la pell per tirar endavant la producció d’aquesta  planta.

L’anunci del tancament de MAHLE a Vilanova i la Geltrú deixant un marge de dos mesos és un  despropòsit. Un despropòsit perquè no ens dona marge per treballar la reconversió de  activitat industrial i la recol·locació del personal d’aquesta planta. Des de l’Ajuntament de  Vilanova i la Geltrú tot el nostre suport a les treballadores i treballadors i a les seves famílies.  No ens rendirem. Continuarem negociant fins l’últim moment i treballant amb el Departament  d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per cercar la millor solució possible a aquest  anunci. Aquesta és una decisió que te efectes directes a la nostra ciutat, comarca, vegueria i  país. Per tant, aquesta és una lluita compartida i estem al vostre costat.

L’exemple de MAHLE ens ha de fer reflexionar, també, sobre la legislació actual en matèria  laboral i la necessitat de derogació de les últimes reformes laborals. Les lleis han de protegir  als treballadors i treballadores i garantir-ne els seus drets. Insisteixo, avisar d’un tancament  d’una planta industrial amb dos mesos d’antelació és un despropòsit i una manca de respecte  per tot un col·lectiu de treballadores i treballadors que durant molts anys han tirat endavant la  producció d’aquesta planta. Són moltes les famílies que han passat per la MAHLE i són moltes  les amistats que ara es troben afectades per aquest tancament. És més que evident que així no  es fan les coses i que l’exemple de MAHLE ens ha d’impulsar a una reflexió col·lectiva sobre la  legislació actual.

Com a govern municipal farem tot el que calgui, no deixarem de reunir-nos els cops que faci  falta amb els diferents agents i seguirem treballant conjuntament amb el Departament de  Treball de la Generalitat de Catalunya per trobar la millor solució possible. Com a responsables  públics tenim un gran repte al voltant de la reindustrialització, la dignificació dels polígons  industrials i la reconversió de les empreses. Un dels objectius de l’Àrea de Promoció  Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú precisament és l’enfortiment de  l’Oficina Municipal d’Empresa i l’aposta per la consolidació de les empreses emergents i de  l’emprenedoria a la nostra ciutat i a la nostra comarca.

El Pla de mandat del govern i el mateix Pla de Reactivació Econòmica de Vilanova i la Geltrú  incideix d’una forma especial en la indústria perquè no podem perdre més indústria i hem  d’omplir les naus buides dels polígons amb activitat que generi economia circular i que tingui  un fort arrelament al nostre territori. Des de l’Oficina Municipal d’Empresa hem incrementat la  formació i cooperem amb altres administracions i agents per facilitar la implantació, el  creixement i la consolidació d’empreses. No ens rendim i no ens rendirem.

Continuarem  cercant empreses perquè es consolidin al territori i dedicarem tots els nostres esforços i les  nostres energies en la reindustrialització. La decisió del tancament de MAHLE i aquesta aposta  per la reconversió de l’activitat industrial és una lluita compartida perquè ens afecta a totes i  tots. 

Seguim i seguirem lluitant!

Conxi Martínez
Regidora d’Empresa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!