Religió

Mor el pare Jordi, un gran mestre franciscà

Jordi Grau i Bañeres, conegut popularment com el pare Jordi, va morir el 10 de desembre. Eix

Jordi Grau i Bañeres, conegut popularment com el pare Jordi, va morir el 10 de desembre. Eix

Jordi Grau i Bañeres, conegut popularment com el pare Jordi, va morir el 10 de desembre. Nascut a Alguaire el 1935, el seu vincle amb Vilanova i la Geltrú ha estat lligat des dels inicis del col·legi Sant Bonaventura, fundat el curs 1964-65 pels Pares Franciscans de Catalunya. Des d’un bon principi de la seva estada a Vilanova, la nostra família vam establir una estreta relació d’amistat que ha perdurat en el temps.

Aquest franciscà va iniciar la seva formació a Balaguer, al convent de Sant Domènech, al Seminari Franciscà. Va fer el noviciat a la Bisbal de l’Empordà, on professar com a frare franciscà, el 1951. Els tres anys posteriors va estudiar filosofia a Balaguer, seguit de quatre anys més d’estudis de teologia i filosofia a Berga. El 22 de juny del 1958 és ordenat sacerdot, al Temple del Sagrat Cor del Tibidabo a Barcelona.

En mig de la seva trajectòria a l’escola vilanovina, va estar dos anys estudiant teologia a Colegio Internacionale S. Antonio Dei Frati Menori, a Roma, també va tenir dues estades a Berga i els darrers deu anys va estar a Lleida per cuidar del seu germà. Precisament aquesta era una de les seves virtuts: la cura dels malalts. Com a bon deixeble de Sant Francesc d’Assís va ser un servent jovial i alegre, disposat a ajudar sempre a tothom, oferint amistat i consol als que ho necessitaven.

En el seu decurs pels Franciscans va tenir alumnes il·lustres com l’exministre Josep Piqué i l’actor Toni Albà, de qui va saber veure de ben petit les seves dots interpretatives, en el vessant còmic. A part de la seva vocació de mestre, cal destacar el seu tracte especial pels joves. Va fundar un centre d’esplai per a joves a la capella del cementiri de Vilanova i la Geltrú. Van ser molt concorregudes les colònies que va organitzar a Font-Rubí i a Borredà, on inculcava l’amistat, l’amor fratern i el respecte a Déu. Sense cap mena de dubte la seva personalitat afable i propera facilitava la introducció a la fe cristiana, postulant les petjades de Sant Francesc.

Vam tenir l’honor d’acompanyar-lo cinc vegades a Jerusalem, compartint espais amb la comunitat franciscana a Terra Santa. Guardarem per sempre el record de la seva amistat, guiatge i bonhomia. Descansi en pau.
Enric Miró Amat

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!