Ple municipal

Enric Garriga s'acomiada del ple alertant l'oposició que “el seu populisme afavoreix l'arribada del feixisme” a l'Ajuntament

L'ex regidor de Capgirem Vilanova-CUP ha renunciat al seu càrrec 'decebut' amb sí mateix: 'ens ha faltat a tots empatia i més diàleg'

Enric Garriga s'acomiada del ple alertant l'oposició que “el seu populisme afavoreix l'arribada del feixisme” a l'Ajuntament. Ajuntament de Vilanova

Enric Garriga s'acomiada del ple alertant l'oposició que “el seu populisme afavoreix l'arribada del feixisme” a l'Ajuntament. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Enric Garriga s'ha acomiadat aquest vespre del ple de l'Ajuntament de Vilanova fent efectiva la seva renúncia com a càrrec electe. La crisi oberta entre el grup municipal i l'assemblea de Capgirem Vilanova-CUP fa tres mesos ha precipitat la marxa de Garriga, que no acabarà el mandat i deixa en minoria l'equip de govern i els seus dos companys de grup com a regidors no adscrits. El ja ex regidor de Cooperació, Participació i Memòria històrica ha renunciat al seu acta de regidor amb un àcid missatge a l'oposició municipal: “el seu populisme afavoreix a aquests feixistes que han vingut avui de públic suposo que a prendre mesures del ple per al proper mandat”.

Abans dels elogis dels seus companys de govern, Enric Garriga ha intervingut per darrer cop al ple municipal agraïnt en primer lloc “a totes les persones que han treballat a les regidories que he tingut la sort de dirigir d'alguna manera” i, en segon lloc, als seus companys de govern: “Heu destacat per la vostra humanitat. No us deixeu pressionar pel maig de 2023 i seguiu fent la feina com fins ara. Hem superat moltes coses, ha estat el mandat més complicat, el mandat de la pandèmia”.

I després dels agraïments, Enric Garriga ha volgut parlar de les decepcions que l'han acompanyat aquest mandat: “estic decebut amb mi mateix per la decisió que prenc avui i estic decebut amb l'oposició. Ha estat poc responsable, mentint en general i portant coses a extrems que no feia falta. Se'ls ha d'exigir més perquè el seu populisme afavoreix a aquests feixistes que han vingut avui a prendre mesures del ple, suposo, per al proper mandat. Aprofitar l'emprenyament de la gent per atiar baixos instints no ajuda a construir una societat millor”. Garriga, que durant la seva intervenció es va encarar amb els representants de Vox que l'increpava per les seves al·lusions, creu que “ens ha faltat a tots empatia i diàleg” i ha tancat la seva intervenció fent un convit “a ser tots plegats més humans”.

Els seus socis de govern l'han acomiadat fent elogis a la seva personalitat i tenacitat: “ens pot agradar més o menys, però ningú podrà negar mai que no dius el que penses. Gràcies per això”, ha destacat l'alcaldessa, Olga Arnau. Els altres dos regidors no adscrits també han fet referència a la crisi de la seva formació: “han estat els tres anys més intensos de la nostra vida i valoro  molt l'esforç que ha representat aguantar tot el que ens ha tocar aguantar, especialment, amb el nostre partit”, ha puntualitzat Marta Jofra, que no ha pogut assistir al ple per estar malalta.

Des de l'oposició municipal, les respostes a les crítiques de Garriga han estat directes. Des de Som VNG, Juanma Rodríguez li han recordat que “les persones que estan al govern són persones privilegiades, que no tenen més problemes que la resta” i han recomanat als regidors no adscrits no perdre's “mirant-se el melic”.

Des de Ciutadans, Erika Quintero ha lamentat la intervenció de Garriga: “la responsabilitat que exigeixex a l'oposició te l'hauries d'aplicar. Gràcies per marxar-te i recorda que acusar de feixista tot el que no pensa com a tu és un atac a la democràcia. Tanta pau tinguis com deixes i bon vent”.

Igualment, el PSC ha estat contundent en la seva crítica: “volíem acomiadar-lo amb un agraïment de la feina feta i desitjant-li molt sort, però donat el que ha dit, no podem deixar de recordar-li que la discrepància política forma part de la democràcia i això és el que ens permet construir. Estar a l'oposició és defensar el que creiem, no destruir, i dir que l'oposició hem destruït, quan el govern esteu en majoria absoluta i heu tirat pel dret moltes vegades, no té sentit. No volíem avui entrar en això, però s'han produït situacions amb queixes espectaculars. Des de l'oposició també es construeix aquesta ciutat i el diàleg és imprescindible”, ha assenyalat Teresa Llorens.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local