Crisi a la CUP

Capgirem VNG-CUP acorda demanar l'expulsió del partit dels tres regidors que van trencar la disciplina de vot

L'assemblea local acusa els edils de defugir l'autocrítica i d'escudar-se en el victimisme per fugir d'estudi

Capgirem VNG-CUP acorda demanar l'expulsió del partit dels tres regidors que van trencar la disciplina de vot. Capgirem VNG-CUP

Capgirem VNG-CUP acorda demanar l'expulsió del partit dels tres regidors que van trencar la disciplina de vot. Capgirem VNG-CUP

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'assemblea de Capgirem VNG-CUP ha decidit demanar l'expulsió del partit dels tres regidors de Vilanova i la Geltrú que van trencar la disciplina de vot i van donar suport als pressupostos municipals. Els actuals regidors no adscrits Jaume Aliaga i Marta Jofra i el ja exregidor Enric Garriga van desobeir el posicionament de l'assemblea de sabotejar els comptes tot i formar part del govern municipal i van mantenir l'acta després que l'assemblea els la reclamés –en el cas de Garriga va acabar abandonant l'ajuntament aquest divendres-. En una assemblea oberta han decidit demanar al Secretariat Nacional que els faci fora i han acusat els edils de "falta de transparència" i de "defugir l'autocrítica" un cop obert el conflicte.

Tots tres regidors ja van abandonar el partit el 4 de març, deu dies després de trencar la disciplina de vot. Aliaga era militant nacional, mentre que Jofra i Garriga eren militants locals. A l'assemblea s'ha acordat l'expulsió dels fins ara militants i comunicar-la al Secretariat Nacional, que és qui previsiblement la farà efectiva a instàncies dels militants locals.

El membre de l'assemblea Arnau Garcia ha assegurat que els tres exregidors del grup no eren "transparents" mentre representaven l'assemblea, que no assistien a les reunions i que es saltaven els acords presos, actuacions que ha considerat "del tot contràries als principis assemblearis de l'organització".

A més, ha carregat contra les declaracions de Garriga un cop va anunciar la seva dimissió, que ha qualificat de "victimistes" i que creu que representen "un salt al buit i una fugida d'estudi a unes crítiques polítiques contrastables".

Des de l'assemblea municipal lamenten que el conflicte hagi tingut "expressions desagradables" i que no s'hagi pogut resoldre "de manera menys dolosa i sense costos de patiment i desgast individuals".

Insisteixen a l'alcaldessa que expulsi els dos regidors del govern municipal

A més, l'assemblea ha escollit les tres persones de la candidatura a les passades eleccions municipals que consideren com a "legítimes regidores", que són Arnau Garcia, Guillem Bau i Elisenda Castillon. En aquest sentit, han reclamat a l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, que expulsi del govern els dos regidors que encara mantenen l'acta.

També han reclamat que tant ERC com Junts –amb qui la CUP comparteix govern municipal- tingui com a interlocutors únicament els regidors que consideren "legítims" i no els dos "trànsfugues". "Qualsevol pacte que es vulgui fer o mantenir és amb els representats que designi l'assemblea; cal rellevar els regidors trànsfugues de les seves funcions a govern i de representació a empreses i òrgans municipals i supramunicipals", han insistit.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local