Crisi de govern

L'alcaldessa de Vilanova cessa els regidors no adscrits per 'discrepàncies insalvables'

Olga Arnau: 'Ens acusen d'irregularitats infundades per haver donat resposta a la situació complexa en què ens hem trobat aquest estiu amb la recollida de la brossa'

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha cessat del govern els dos regidors no adscrits, davant les acusacions per presumptes irregularitats que aquests van difondre ahir en un comunicat. El govern municipal considera evident que hi ha discrepàncies insalvables en la manera de governar i entendre la gestió municipal, alhora que assegura que té a disposició tots els informes tècnics i jurídics que justifiquen les accions realitzades que, a més, han passat per comissions informatives de les quals ambdós regidors han format part.

L'alcaldessa afirma que el govern continuarà treballant de forma responsable i per la ciutat. “Ens acusen d'irregularitats infundades per haver donat resposta a la situació complexa en què ens hem trobat aquest estiu amb la recollida de la brossa, una situació que vaig voler entomar personalment després de la negativa constant de la regidora a buscar-hi solucions”, manifesta Arnau. “Com cada any –afegeix l'alcaldessa– s'ha contractat un reforç del servei de recollida per donar resposta a l'augment temporal de la població i el consegüent augment de residus. Si l'any passat es va signar, no s'entén que aquest any no es volgués fer”.

El govern municipal aclareix que aquest agost no es va fer un contracte nou de la recollida de residus, sinó un reforç extraordinari del contracte ja existent que en el seu moment ja es va licitar. “Aquest reforç urgent estava més que justificat per l'acumulació de brossa a l'espai públic i per raons de salubritat pública. Clama al cel que Marta Jofra es negués a veure-ho i a buscar solucions per resoldre aquesta situació”, apunta l'alcaldessa.

Pel que fa a la proposta de modificació puntual del planejament general urbanístic, el govern declara que és una qüestió derivada de mandats anteriors i que totes les actuacions que s'han dut a terme s'han fonamentat en assessoraments jurídics, tant de dins de l'Ajuntament com de serveis externs. En aquest sentit, el govern remarca que aquest assumpte es troba pendent de resolució judicial i que tota la informació ha estat compartida puntualment a la comissió informativa que presidia Marta Jofra i que s'ha treballat amb tots els grups polítics.

Per tot això, Olga Arnau assegura que “com a govern, és obvi que hem perdut la confiança que hi teníem i per això avui mateix els hem cessat de les seves competències”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!