Crisi de govern

Blanca Albà assumirà les competències de serveis viaris de Vilanova i la Geltrú

El govern de Vilanova (ERC-Junts) mantindrà el reforç en el servei de recollida d'escombraries que es va contractar aquest estiu per als propers mesos

Olga Arnau i Blanca Albà anuncien el nou cartipàs municipal. EIX

Olga Arnau i Blanca Albà anuncien el nou cartipàs municipal. EIX

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha presentat aquest migdia el nou cartipàs municipal, després del cessament dels dos regidors no adscrits, Marta Jofra i Jaume Aliaga. La nova reorganització del govern municipal (ERC-Junts) otorga les competències de serveis viaris a la primera tinent d'alcaldia, Blanca Albà. I és que aquesta ha estat una de les regidories claus en l'actual crisi de govern, ja que les discrepàncies en la gestió del servei d'escombraries han estat determinants per a la marxa dels dos regidors no adscrits. De fet, els dos regidors cessats han denunciat l'alcaldessa a l'Oficina d'Antifrau per haver contractat un reforç del servei de recollida d'escombraries aquest estiu, una mesura amb la que no estaven d'acord i que Arnau ha explicat que era "urgent i necessària" a l'agost i ha anunciat que mantindrà en els propers mesos. I és que Olga Arnau i Blanca Albà han manifestat avui en roda de premsa la seva decepció amb els dos exregidors de la CUP, que els hi van comunicar la seva decisió de marxar del govern per Whatsapp i després d'una reunió de govern en la qual van participar amb total normalitat i sense que res indiqués que en qüestió de minuts anunciarien que deixaven el govern.
 
La nova distribució de regidories quedarà de la següent manera:
 
Espai Públic: Blanca Albà
Medi Ambient: Xavier Serra
Acció Social: Oriol Huguet
Convivència i Equitat: Conxi Martínez
Transparència i Bon Govern: Jaume Carnicer
Memòria Històrica: Adrià Guevara
 
La resta de regidories queden com fins ara i les tinències d’alcaldia seran:

Primera tinenta d’alcaldia: Blanca Albà
Segon tinent d’alcaldia: Jordi Medina
Tercer tinent d’alcaldia: Xavier Serra
Quart tinent d’alcaldia: Antoni Palacios
 
Presidència de l’àrea de Territori i Espai Urbà: Xavier Serra
Vicepresidència de l’àrea de Territori i Espai Urbà: Antoni Palacios
Vicepresidència de l’àrea de Serveis Centrals, Seguretat i Economia: Jaume Carnicer
 
Olga Arnau i Blanca Albà s'han mostrat molts decebudes amb els dos regidors no adscrits i les "acusacions infundades" amb les que han justificat la seva marxa. Jofra i Aliaga van anunciar dimarts que marxaven del govern per irregularitats pel contracte de reforç del servei d'escombraries a l'agost i l'ampliació de les caves Jaume Serra que han denunciat davant de l'Oficina d'Antifrau i la Sindicatura de Comptes. Respecte al reforç de la recollida de les escombraries, l'alcaldessa Olga Arnau ha explicat que es tracta d'una ampliació del contracte que es fa cada any a l'estiu, que fins ara havia estat la mateixa regidora Marta Jofra qui l'havia signat i que aquest any s'havia negat a fer-ho: "aquest any era necessari i urgent", ha assenyalat Olga Arnau, que ha confirmat que el reforç es mantindrà els propers mesos perquè la situació del servei ho requereix. Pel que fa al cas de les caves Jaume Serra, l'equip de govern sosté que es tracta d'un expedient urbanístic que data del 2009 i que té tots els informes tècnics interns i externs que l'avalen.
 
L'equip de govern vol fer un canvi en la gestió del servei d'escombraries, que es troba en un estat molt precari i que acumula centenars de queixes i incidències a tots els barris: "es tracta d'un contracte que s'arrossega des del 2009, la ciutat no és la mateixa, les necessitats, tampoc i hem de treballar amb l'empresa per revertir la situació actual. No podem estar en guerra amb Valoriza i hem de treballar per millorar el servei", ha remarcat la nova regidora d'Espai Públic. En aquest sentit, Albà ha defensat que cal un nom model de recollida, però que els projecte de porta a porta que impulsava la regidoria s'ha de replantejar L'alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, espera que el nou model es pugui començar a aplica a finals del mandat: "ha de ser un projecte de ciutat, ha de comptat amb el consens amb l'oposició i el veïnat i haurà de començar per les activitats econòmiques". Així, la proposta és que siguin empreses i comerços que facin la prova pilot del nou model porta a porta i que es vagi implantant per barris adaptant-se a les necessitats de cada zona.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!