Crisi de govern

Els dos exregidors de la CUP s'acomiaden del ple de Vilanova defensant la seva acció de govern

Jofra i Aliaga han reiterat la denúncia per unes irregularitats que el govern assegura que 'no s'aguanten per enlloc': 'ja ens explicaran els veritables motius de la marxa'

Els dos exregidors de la CUP s'acomiaden del ple de Vilanova defensant la seva acció de govern. Ajuntament de Vilanova

Els dos exregidors de la CUP s'acomiaden del ple de Vilanova defensant la seva acció de govern. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els dos exregidors de la CUP, Marta Jofra i Jaume Aliga, s'han acomiadat aquest dilluns al vespre del ple de Vilanova i la Geltrú, després que la passada setmana anunciessin per sorpresa la seva sortida del govern. Jofra i Aliaga han defensat la seva acció de govern en els seus parlaments de comiat, especialment les internalitzacions impulsades, i han reiterat les denúncies que han presentat contra el govern per presumptes irregularitats. Els dos regidors no adscrits han hagut de sentir retrets per la seva decisió i la seva acció de govern per part dels grups del govern i de l'oposició, i especialment de l'únic regidor de la CUP, Arnau Garcia, que ha lamentat "l'enèssimnéssim capítol d'aquest sainet" i ha resumit que "la renúncia dels trànsfugues exemplifica tot el que havíem denunciat des de la CUP".

Fa una setmana, res feia pensar que el govern de Vilanova es tornaria a trencar i ho faria novament per part dels exregidors de la CUP, que després d'abandonar el seu partit, ara han renunciat a les seves actes de regidors per entendre que s'estaven comenten irregularitats des del govern: "estavem aquí per fer acció de govern, però també per fiscalitzar-la. No és el mateix signar un contracte de recollida extraordinària de residus, per un import d'un 5.000 euros, que signar un contracte per valor de 15.000". I és que aquesta és una de les irregularitats que han denunciat a la Sindicatura de Comptes i l'Oficina Antifrau, en considerar que el contracte de reforç de la recollida d'escombraries que va signar l'alcaldessa aquest mes d'agost de forma urgent no s'ajusta a la llei. L'altra l'ha explicat al ple el regidor Jaume Aliaga i correspon a l'ampliació de les caves Jaume Serra, una actuació urbanística que consideren fraudulenta: "després de 13 anys d'haver comès un delicte urbanístic, l'Ajuntament no ha fet res. Aquesta empresa ha passat per sobre de l'Agència Catalana de l'Aigua i no s'emprenen accions contra les irregularitats comeses".

Des del govern, Jordi Medina ha estat contundent: "la vostra marxa ens deixa astorats a tots. No entenem la urgència i unes acusacions que no s'aguanten per enlloc. Ens sap greu que després de tot el que hem passat, haguem acabat d'aquesta manera tan poc humana. No trobo lògic que fem una reunió de govern, que no se'ns digui res, i després ens enviïn un missatge. És obvi que no hi ha hagut cap irregulariutat, hem fet tot el seguiment i hem donat tota la informació als grups. No entenem els acusacions que han fet, però ja ens explicaran els veritables motius de la seva marxa, potser hi ha una nova feina o alguna cosa...".

Des dels grups de l'oposició, el to contra els dos regidors sortints també ha estat ple de retrets pel transfuguisme, especialment per part dels portaveus de la CUP i Som VNG. Més agressives han estat les paraules de Ciutadans: "No han aportat res de bon per aquesta ciutat i sí que han ajudat a enquistar problemes com el de les escombraries i l'enllumenat públic. La ciutat els agraeix enormement la seva marxa", ha dit la portaveu Erika Quintero.

Per la seva part, el PSC ha definit la sortida de Jofra i Aliaga com "un capítol més de la deriva d'aquest govern". Teresa Llorens ha lamentat que "fa uns mesos assistíem a un debat sobre el trasnfuguisme que li fa un flac favor a la democràcia i al bon govern" i que amb aquestes renúncies "assistim a la culminació d'un fracàs d'un govern amb l'únic objectiu de fer un cordó sanitari a qui va guanyar les eleccions".

El debat de comiat l'ha tancat l'alcaldessa, Olga Arnau, visiblement molesta amb els dos regidors no adscrits: "A la vida de vegades tenim encerts i desencerts. Gràcies per la feina feta. Els finals, de vegades, no dignifiquen la feina feta".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local