Ple municipal

El ple de Vilanova aprova la creació d'una zona verda d'aparcament regulat a Ribes Roges

L’estacionament de pagament funcionarà els mesos d’estiu i durant la Setmana Santa, i serà gratuït pels residents de la zona

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 13-03-2017 16:13 Lectures 3538
El ple de Vilanova aprova la creació d'una zona verda d'aparcaments regulat a Ribes Roges. Ajuntament de Vilanova

El ple de Vilanova aprova la creació d'una zona verda d'aparcaments regulat a Ribes Roges. Ajuntament de Vilanova

El ple municipal de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest vespre la creació de noves places d'estacionament regulat al barri de Ribes Roges. Concretament, la mesura que s'ha impulsat amb el suport dels grups del govern, de la CUP, de Som VNG, del PP i la regidora Carmen Reina és la creació d'una zona verda, la primera que s'habilita a la ciutat, i que serà gratuïta per als residents, segons ha avançat al ple el regidor de Serveis Viaris Joan Giribet. ERC i Cs han votat en contra de la mesura.

El regidor de Via Pública i Mobilitat, Joan Giribet, va explicar que el projecte es durà a terme gràcies a una subvenció de 300.000€ euros lligada “al turisme de qualitat amb la idea de reduir places de vehicles a la façana marítima i vinculat a un projecte de ciutat sostenible”. La proposta inclou també més endavant, quan desaparegui l'espai per a vehicles de la platja del Far, la creació d'una zona gratuïta d'aparcament a la ronda d'Europa, connectada per autobusos llançadores amb la platja.

La proposta va comptar amb els vots a favor del govern (CiU i PSC), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Som VNG, el Partit Popular (PP) i la regidora no adscrita Carmen Reina. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Ciutadans van votar-hi en contra.

El regidor del PP, Carlos Remacha, va donar suport a la proposta perquè contribueix a pal·liar “la problemàtica d'aquesta ciutat a la zona marítima sobretot quan arriba l'estiu”. Per Remacha es tracta d'evitar que “oferim una proposta pel turisme i al final quan venen hi hagi problemes d'aparcament”.

La representant de Som VNG, Deborah Zimmerman, va apostar per la reducció de l'ús del vehicle privat a favor del transport públic. “Cal treballar de forma decidida pel transport col·lectiu i ecològic i pels hàbits de vida més saludables”. Zimmerman va mostrar el suport de la seva formació a la proposta perquè “entenem que és una mesura que gestionada amb eficiència podrà comportar múltiples beneficis per tota la ciutat”.

Francis Àlvarez, regidor de Ciutadans, va mostrar la seva posició contrària a la mesura dient que “la zona regulada no garanteix la rotació”. Per Àlvarez “tot això s'ha d'afrontar d'una manera global, no hem buscat les alternatives. El problema és que estem fent funcionar les regidories d'una manera separada”.

En nom d'ERC, Queti Vinyals va demanar solucions per millorar les problemàtiques de mobilitat a baix-a-mar. “No podem plantejar-ho com una pujada de febrePle de març 2, la ciutat compta amb segell del municipi turístic familiar”. Per ERC la concessió que implica la zona verda d'aparcament “pot significar una hipoteca de 10 anys concentrada en una sola zona de la ciutat” i va votar en contra de la proposta.

El regidor de la CUP, Raimon Ràfols, va posicionar el seu grup a favor de la proposta, tot i que “no estem aprovant els preus ni el calendari, son temes que s'han abordar i ampliar el debat, volem saber que implica la concessió a 10 anys, això ens preocupa”. Ràfols va acusar el govern de “poca ambició. Creiem que era més ambiciós abordar una Ple de març 3zona verda al barri de Mar que hi ha més densitat, malgrat tot ens sembla correcte començar per aquesta zona”.

A banda d'aquesta punt, la sessió ordinària de març va debatre altres propostes i mocions.

En aquest darrer apartat hi va haver tres propostes amb intervencions del públic: Llorens Guasch va defensar la moció de IaioFlautes Garraf i Marea pensionista del Garraf de defensa del sistema públic de pensions. Ple de març 4

Neus Benavent va exposar la moció del Casal de Dones per la paritat en el nomenclàtor, i Rosa Soler va explicar la moció de l'Associació de Dones La Frontissa sobre el paper de Serveis socials en els casos que puguin implicar retirades de tutela de menors.

A més, a l'inici de la sessió, l'alcaldessa va llegir una declaració institucional de rebuig als fets ocorreguts a Berga el cap de setmana.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No