Aparcament regulat

La zona verda de Ribes Roges

Considerem que hi ha dos mesos a l’any en que no es poden canviar sentits, aparcaments, pintats, voreres, etc. de bona part d’un barri que toca a la platja: juliol i agost

AV Barri de Mar 05-08-2017 22:47 Lectures 5108

Alguns veïns de Ribes Roges ens van demanar que els ajudéssim a defensar la seva postura  al Ple de l’Ajuntament sobre el tema de la Zona Verda. Hi vam accedir gustosament doncs són veïns del Barri de Mar i representaven un grup nombrós de persones. Al final, per temes d’urgència una altre associació cultural els va representar. Tot i això, la postura de l’AV del Barri de Mar respecte a aquest tema segurament difereix una mica de la dels veïns que van parlar al Ple. Per això en volem deixar constància de manera breu, amb tot el respecte pels veïns i per l’AV de Ribes Roges.

Considerem que hi ha dos mesos a l’any en que no es poden canviar sentits, aparcaments, pintats, voreres, etc. de bona part d’un barri que toca a la platja: juliol i agost.  Per tant, haver-ho fet al juliol és un error. No tan sols per les molèsties sinó perquè administrativament hi ha hagut problemes que l’Ajuntament no ha sabut o pogut gestionar  per ser el mes de juliol. Que el Regidor de mobilitat i el cap de mobilitat estiguin de vacances quan es fa aquesta moguda i es posi com a condició que ells tornin per solventar  algunes incidències administratives i interpretacions de la norma és lamentable i més quan el dia 1 d’agost ja entren en vigor les mesures de la zona verda i les possibles sancions.

A més, s’han fet molts nyaps, alguns perillosos. Per exemple, com que algunes voreres eren estretes i plenes de fanals, etc. s’ha pintat una ratlla a terra del vial de color groc amb uns dibuixets de siluetes de persones. Vol dir que els cotxes han d’entendre que allò és reservat als vianants, però ho han d’endevinar. No hi ha pilones i el perill per qualsevol usuari d’aquest invent és evident. Si les voreres són estretes, cal ampliar-les com a voreres i treure’n els destorbs, si cal.

Creiem que s'hauria d'haver començat amb la implantació de la zona verda per carrer Àncora i carrers veïns! Ribes Roges té un punt negre que és el pas sota la via de la Rambla Lluis Companys on conviuen  -és un dir- bicicletes i vianants amb uns revolts cecs molt perillosos.  Per què no començar per aquí? Pensem que s'hauria d'haver exposat el projecte a la gent del barri, recollir els suggeriments, discutir-los i finalment aplicar-ho d'una manera consensuada .

Tot i que no estem d'acord amb la manera com s'ha fet, estem d'acord  en que aquest model  de pacificar la circulació, afavorir l’aparcament dels veïns amb unes condicions clares, proveir el màxim de carrils bicis, fer les  voreres realment practicables (no el que s’ha fet), etc. , creiem que s’ha d’estendre per tot el barri.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No