Dol a Vilanova

'Sempre a punt'

Bienve Moya 03-08-2019 16:29 Lectures 1092
Jaume Casanovas en una de les seves últimes aparicions públiques. Eix

Jaume Casanovas en una de les seves últimes aparicions públiques. Eix

A només tres dies de la Festa Major, ha mort Jaume Casanovas i Escussol, primer alcalde democràtic i socialista de Vilanova i la Geltrú, un cop recuperada la democràcia. Aquesta és una molt mala notícia per mi, i trista, també per a tots els vilanovins.

En Jaume estimava Vilanova i tenia un projecte per a la ciutat, un projecte que va duu a terme fins allà on va poder. Un projecte engrescador en el qual jo vaig col·laborar-hi tant com va ser possible. Però el dia a dia, com sempre passa, va fer que d’aquest projecte només se’n pogués realitzar una part, i la resta va quedar per a moments més adients.

Érem amics de molts temps enrere, des de que amb pantaló curt i camisa plena de gatges i amb un il·lusionant i greu “sempre a punt” com a consigna, fèiem de minyó escolta, ell a la Geltrú i jo a Vilanova. La natura i la relació amb els companys, ens estimulava i ens instruïa, i ens va permetre conèixer un país que encara no teníem, però que volíem poder servir.

Aleshores, en Jaume ja començava a madurar el seu projecte de ciutat, projecte que va saber continuar-lo en l’obligada clandestinitat antifranquista i fins el moment en que va assolir l’alcaldia amb el vot dels ciutadans de Vilanova.
I moltes, moltes coses més, que avui, i aquests dies de festa, se'n aniran amb llàgrimes.

Amic, Jaume i els que l’estimàveu, vull recordar-te amb aquell mateix entusiasta “sempre a punt” que havia de ser, i va ser, el criteri el nostre temps. Un temps nostre, meu, que avui, com el record d’altres amics comuns ja traspassats, ja comença a ser història. En el record -que en definitiva és l’únic que no mora- “sempre a punt”, Jaume, sempre a punt! Sense falses vergonyes.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres