Dol a Vilanova

'Sempre a punt'

Bienve Moya 03-08-2019 16:29 Lectures 1245
Jaume Casanovas en una de les seves últimes aparicions públiques. Eix

Jaume Casanovas en una de les seves últimes aparicions públiques. Eix

A només tres dies de la Festa Major, ha mort Jaume Casanovas i Escussol, primer alcalde democràtic i socialista de Vilanova i la Geltrú, un cop recuperada la democràcia. Aquesta és una molt mala notícia per mi, i trista, també per a tots els vilanovins.

En Jaume estimava Vilanova i tenia un projecte per a la ciutat, un projecte que va duu a terme fins allà on va poder. Un projecte engrescador en el qual jo vaig col·laborar-hi tant com va ser possible. Però el dia a dia, com sempre passa, va fer que d’aquest projecte només se’n pogués realitzar una part, i la resta va quedar per a moments més adients.

Érem amics de molts temps enrere, des de que amb pantaló curt i camisa plena de gatges i amb un il·lusionant i greu “sempre a punt” com a consigna, fèiem de minyó escolta, ell a la Geltrú i jo a Vilanova. La natura i la relació amb els companys, ens estimulava i ens instruïa, i ens va permetre conèixer un país que encara no teníem, però que volíem poder servir.

Aleshores, en Jaume ja començava a madurar el seu projecte de ciutat, projecte que va saber continuar-lo en l’obligada clandestinitat antifranquista i fins el moment en que va assolir l’alcaldia amb el vot dels ciutadans de Vilanova.
I moltes, moltes coses més, que avui, i aquests dies de festa, se'n aniran amb llàgrimes.

Amic, Jaume i els que l’estimàveu, vull recordar-te amb aquell mateix entusiasta “sempre a punt” que havia de ser, i va ser, el criteri el nostre temps. Un temps nostre, meu, que avui, com el record d’altres amics comuns ja traspassats, ja comença a ser història. En el record -que en definitiva és l’únic que no mora- “sempre a punt”, Jaume, sempre a punt! Sense falses vergonyes.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament